Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ambasadorul danez la București: Recunoaştem eforturile făcute de România pentru îndeplinirea criteriilor Schengen, dar aderarea nu va fi ușoară

Ambasadorul danez la București: Recunoaştem eforturile făcute de România pentru îndeplinirea criteriilor Schengen, dar aderarea nu va fi ușoară

Un articol de: - 10 Ian 2012, 16:18
Ambasadorul danez la București: Recunoaştem eforturile făcute de România pentru îndeplinirea criteriilor Schengen, dar aderarea nu va fi ușoară Foto: adevarul.ro Politică

Ambasadorul danez la București, Michael Sternberg, recunoaște eforturile României și Bulgariei în vederea aderării la spațiul Schengen, dar nu se arată foarte optimist în privința facilitării accesului celor două țări, dată fiind opozișia Olandei.

Sternberg a făcut aceste declarații cu ocazia conferinței susținute pentru a marca fatul că Danemarca a preluat, începând din acest an preşedinţie semestrială a UE.

”Danemarca recunoaşte eforturile majore făcute de România şi Bulgaria pentru îndeplinirea criteriilor Schengen şi suntem pregătiţi să urăm bun venit României şi Bulgariei ca membre cu drepturi depline în zona Schengen” a spus Sternberg, citat de Mediafax.

”Nu ne facem iluzii că va fi uşor, întrucât se pare că Guvernul olandez are puţin spaţiu de manevră din cauza unor motive politice interne” a motivat el opoziția Olandei, dar a dat asigurări că Danemarca depune toate eforturile pentur ca procesul să aibă o finalitate fericită.

Pe de altă parte, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, prezent la eveniment, a declarat că speră în adoptarea unei decizii în acest semestru.

"Contăm pe sprijinul preşedinţiei daneze pentru a ajunge la o decizie politică privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen în acest semestru", a spus el.

Citeşte mai multe despre:   aderare,   Olanda,   Ambasador