Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ambasadorul SUA în România îl critică pe Marcel Ciolacu pentru lipsa de colaborare în combaterea traficului de persoane. Replica liderului PSD

Ambasadorul SUA în România îl critică pe Marcel Ciolacu pentru lipsa de colaborare în combaterea traficului de persoane. Replica liderului PSD

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Aug 2020, 16:44
Ambasadorul SUA în România îl critică pe Marcel Ciolacu pentru lipsa de colaborare în combaterea traficului de persoane. Replica liderului PSD Politică

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, îl critică pe liderul PSD Marcel Ciolacu pentru lipsa de colaborare în combaterea traficului de persoane. La rânduol său, Ciolacu i-a transmis trimisului lui Donald Trump că ”ar fi fost mai util să dea un mesaj de unitate și nu să împartă instituțiile fundamentale ale statului în bune și rele, în funcție de criterii subiective”.

 

 

Ambasadorul SUA îl critică pe Marcel Ciolacu 

 

 

 

Diplomatul american a amintit că, după publicarea unui raport critic al Departamentului de stat privind implicarea în lupta împotriva traficului de persoane, a solicitat Parlamentului să înăsprească legislația, dar s-a lovit de refuzul lui Marcel Ciolacu, care a susținut că „legile românești curente sunt suficiente", potrivit News.ro.

„La 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat de Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în timpul guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acționeze și să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile românești curente privind traficul de persoane și statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, așa cum am făcut-o și pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane și crimei organizate. Eforturile din prezent ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane și oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.

Afirmaţiile ambasadorului SUA în România au fost făcute în contextul extrădării a doi români, prin cooperare internaţională din MAI în colaborare cu Interpol şi structuri specializate de la nivelul Statelor Unite ale Americii.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Cu această ocazie, ambasadorul american a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru lupta din România împotriva traficului de persoane.

„Suntem aici pentru îndeplinirea unei promisiuni pe care am făcut-o în urmă cu două luni. Am promis că Statele Unite vor folosi orice lege disponibilă şi resurse pentru a ajuta Guvernul român să pună capăt şi să descurajeze traficul de persoane. Am făcut această promisiune poporului român şi Guvernului României. Acum lăsaţi-mă să fac o altă promisiune. Acesta este doar începutul. După cum am spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care fac trafic de persoane. Sunteţi criminali, sunteţi laşi şi să vom urmări în România, în SUA, în afara graniţelor noastre şi oriunde v-aţi ascunde. Eu şi preşedintele Trump ne-am angajat să folosim orice instituţie şi mijloace disponibile pentru a combate traficul uman şi crima organizată. Îi mulţumesc ministrului de Interne Vela, ministrului de Justiţie Predoiu şi procurorului general Scutea pentru eforturile lor care au culminat în extrădarea de astăzi. V-aţi ţinut cu toţii promisiunile să combateţi traficul de persoane. V-aţi ţinut promisiunile faţă de poporului român”, a conchis Zuckerman.

 

 

Marcel Ciolacu, replică la criticile ambasadorului SUA


 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspus, vineri, ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, într-o postare pe Facebook, afirmând că ”ar fi fost mai util să dea un mesaj de unitate și nu să împartă instituțiile fundamentale ale statului în bune și rele, în funcție de criterii subiective”.

”Probabil i-au scăpat imaginile scandaloase cu Poliția Română transformată de ministrul de Interne Vela în firmă de pază pentru clanurile interlope acuzate inclusiv de trafic de persoane. Este rușinos că Guvernul a fraternizat cu interlopii și le-a dat chiar măști și dezinfectanți la priveghi, în timp ce milioane de români se simt în nesiguranță.

Deci, oare chiar merită lăudat acest Guvern, domnule Ambasador?!”, mai scrie Ciolacu pe Facebook.

Replica lui Marcel Ciolacu pentru ambsadorul SUA

Citeşte mai multe despre:   Adrian Zuckerman,   ambasadorul statelor unite,   Marcel Ciolacu