Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică “Ambiţie copilărească”: Nicușor Dan, dezamăgit că nu face parte din niciuna dintre comisiile de specialitate

“Ambiţie copilărească”: Nicușor Dan, dezamăgit că nu face parte din niciuna dintre comisiile de specialitate

Un articol de: - 08 Iul 2016, 09:03
“Ambiţie copilărească”: Nicușor Dan, dezamăgit că nu face parte din niciuna dintre comisiile de specialitate Foto: psnews.ro Politică

Nicuşor Dan a declarat, joi seara, că în urma votului exprimat în şedinţa extraordinară a CGMB nu a fost inclus în niciuna dintre comisiile de specialitate.

Consilierul general USB consideră că această decizie este o „ambiţie copilărească” a celor care nu sunt mulțumiți că în urma solicitărilor Uniunii a fost necesară retipărirea buletinelor de vot. 

„Noi avem 27% - 15 consilieri din 55 în cadrul CGMB - şi vrem ca şi în comisii să avem 27%. Dacă ar fi fost organigrama cum era iniţial, 16 comisii de câte 7 locuri, asta ar fi însemnat 112 poziţii, iar noi ar fi trebuit să avem 30 de locuri. Am primit promisiunea că vom avea cele 30 de locuri. Am făcut nominalizările şi credeam că totul e în regulă. Azi, când am venit la şedinţă, ni s-a arătat o schemă în care noi aveam cele 30 de nominalizări acceptate în comisii, numai că erau mai multe locuri în comisii. Adică în loc să fie toate comisiile de şapte, erau foarte multe dintre ele de nouă membri. În total, în loc de 112 poziţii în comisii, erau 132. Atunci, conform procentului nostru, în comisii ar fi trebuit să fie 36 şi nu 30 de consilieri USB. Am cerut să ni se mai dea şase poziţii în comisii, cât ni se cuvenea conform procentajului. Probabil s-au enervat că din cauza asta au trebuit să retipărească buletine, să facă o nouă renegociere. Şi, dintr-o ambiţie copilărească, m-au scos din cele două comisii”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan a mai  spus că potrivit ordonanţei 35/2002 fiecare consilier trebuie facă parte din cel puţin o comisie.

„E aberant ca eu să nu fiu în nicio comisie şi să fie alţi colegi de-ai noştri în câte trei comisii. Deci, vom încerca să discutăm cu ei la şedinţele viitoare, astfel încât să aducem mici schimbări în comisii, astfel încât să fie echilibrate”, a spus Nicuşor Dan.

Sorin Mărgărit, consilier general PNL, a declarat că liberalii vor propune în şedinţa următoare o rezolvare a acestei situații.

„Noi, grupul PNL, o să propunem la următoarea şedinţă suplimentarea numărului de locuri de la comisii - pentru că sunt unele comisii care au şapte locuri, altele au nouă locuri -, astfel încât să îi includem pe toţi consilierii, pentru că aşa e legal şi normal, ca fiecare consilier să fie membru într-o comisie de specialitate. Cel puţin una, pentru că altfel nu îşi ia indemnizaţia de consilier”,  Sorin Mărgărit, conform sursei citate.

 

Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan