Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ana Birchall, întrevedere importantă cu oficiali americani: ”Continuarea dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA, un obiectiv prioritar și pentru anul 2019”

Ana Birchall, întrevedere importantă cu oficiali americani: ”Continuarea dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA, un obiectiv prioritar și pentru anul 2019”

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 22:25
Ana Birchall, întrevedere importantă cu oficiali americani: ”Continuarea dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA, un obiectiv prioritar și pentru anul 2019” Politică

Viceprim-ministrul Ana Birchall consideră continuarea dezvoltării și aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA, un obiectiv prioritar și pentru viitor.

Astfel, dezvoltarea, consolidarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, cu accent pe consolidarea cooperării economice, a fost unul dintre subiectele discutate vineri de Ana Birchall, aflată în vizită de lucru în Washington D.C., în cadrul întrevederii cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA.

”I-am transmis asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA aprecierile pentru susținerea consecventă a candidaturii României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Am subliniat, de asemenea, că România va milita pentru o consolidare a relației UE-SUA în perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE de către țara noastră. Nu în ultimul rând, în discuția cu Wess Mitchell am lansat inițiativa ca anul 2019 să fie «Anul României» în SUA (...) Am reiterat interesul României pentru aprofundarea relațiilor economice dintre România și SUA, ca dimensiune prioritară a parteneriatului nostru strategic, subliniind că în ultimul an relațiile economice dintre țările noastre s-au consolidat. Există în continuare potențial important de creștere ce poate fi valorificat, mai ales că România a dovedit stabilitate economică și avantaje structurale în perspectiva intensificării investițiilor americane în țara noastră”, a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat de presă publicat pe anabirchall.ro.

Totodată, pe agenda discuțiilor s-a aflat și tema securității în regiunea Mării Negre, în contextul escaladării conflictului dintre Ucraina și Federația Rusă.

Citeşte mai multe despre:   Ana Birchall,   Wess Mitchell,   SUA