Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ana Birchall, întrevedere cu Volodimir Zelenski. Este prima întâlnire dintre un oficial român și noul președinte al Ucrainei (FOTO)

Ana Birchall, întrevedere cu Volodimir Zelenski. Este prima întâlnire dintre un oficial român și noul președinte al Ucrainei (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Mai 2019, 09:44
Ana Birchall, întrevedere cu Volodimir Zelenski. Este prima întâlnire dintre un oficial român și noul președinte al Ucrainei (FOTO) Foto: Ana Birchall / Facebook Politică

Ana Birchall, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a avut o întrevedere cu Volodimir Zelenski, proaspăt devenit președinte al Ucrainei. Este prima întâlnire dintre un oficial român și noul lider de la Kiev.

În cadrul discuțiilor, Birchall a reiterat că importanța consolidării securității în regiunea Mării Negre reprezintă un obiect comun pentru cele două state. De asemenea, a fost discutată situația drepturilor românilor din Ucriana.

Foto: Ana Birchall / Facebook

”În marja participării la ceremonia de învestitură desfășurată la Kiev, am avut o întrevedere bilaterală cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, căruia i-am transmis, din partea președintelui României, a prim-ministrului, a guvernului și a poporului român, felicitari pentru alegerea în funcția de președinte al Ucrainei și succes în îndeplinirea mandatului încredintat de poporul ucrainean.

Foto: Ana Birchall / Facebook

Totodată, am reiterat că importanța consolidării securității în regiunea Mării Negre reprezintă un obiect comun și am reafirmat sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucranei în granițele sale recunoscute internațional.

În cadrul întâlnirii a fost discutată situația drepturilor românilor din Ucriana, presedintele Volodîmîr Zelenski manifestând o reală deschidere pentru o soluție rapidă”, a transmis Ana Birchall.

Foto: Ana Birchall / Facebook

Citeşte mai multe despre:   Ana Birchall,   Volodimir Zelenski