Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Anca Dragu, întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului: Nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid

Anca Dragu, întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului: Nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 22:44
Anca Dragu, întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului: Nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid foto: Facebook Politică

Anca Dragu, președinta Senatului, susține că până în acest moment niciun partid nu a avansat propuneri cu privire la cine ar putea s-o înlocuiască pe Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului.

Anca Dragu, președinta Senatului, despre înlocuirea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber

 

Întrebată duminică seară la Antena 3 dacă Avocatul Poporului va fi schimbat după adoptarea bugetului pentru 2021 de către Parlament, potrivit News.ro, Anca Dragu a declarat: „Da, am avut această discuţie şi am avut punctul pus pe ordinea de zi în Biroul permanent. Nu este niciun secret, s-a discutat public despre schimbarea Avocatului Poporului care probabil că nu reflectă chiar interesele poporului”.

Întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului, președinta Senatului a afirmat: „Nu au fost discuţii, nu avem propuneri, de fapt nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid în acest moment”. 

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a anunțat în 16 februarie că a fost demarată procedura privind revocarea Avocatului Poporului.

„Am demarat procedura privind revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură privitoare la revocarea Avocatului Poporului, este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de gruprurile parlamentare ale PNL, solicitarea grupurilor parlamentare, formulată în legislatura trecută, nu a fost trimisă spre comisiile juridice. Birourile Permanente reunite au refuzat să deruleze procedurile din LEgea Avocatului Poporului și procedurile regulamentare. La baza sesizării se află atât vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, cât și o sesizare depusă de colegul meu, deputatul Florin Roman, care a fost însușită și susținută și de grupurile parlamentare din Cameră și Senat ale USR-PLUS și ale Partidului Național Liberal. Urmează ca în termen de cel mult două săptămâni, Comisiile juridice să analizeze această solicitare, se părecinte un raport care să fie transmis plenului”, spunea Ludovic Orban.

La o zi distanță, în 17 februarie, Renate Weber declara că „revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituției și legilor”

„Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aş bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constiuţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost communicate”, afirma Renate Weber, la Antena 3.

Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   Anca Dragu,   Avocatul Poporului,   Renate Weber