Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Anca Dragu, președinta Senatului: Nu cred că vom trece la acest pașaport COVID-19. Personal nu susțin un asemenea demers

Anca Dragu, președinta Senatului: Nu cred că vom trece la acest pașaport COVID-19. Personal nu susțin un asemenea demers

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 21:56
Anca Dragu, președinta Senatului: Nu cred că vom trece la acest pașaport COVID-19. Personal nu susțin un asemenea demers Foto: Facebook @ Anca Dragu Politică

Anca Dragu, președinta Senatului, a declarat că personal nu susține introducerea pașaportului de vaccinare anti-COVID-19. Pe de altă parte, demnitarul s-a arătat de părere că „fiecare dintre noi este resposabil”, iar acest lucru presupune inclusiv să ne vaccinăm și să respectăm regulile de protecție sanitară.

Anca Dragu, președinta Senatului, despre pașaportul de vaccinare anti-COVID-19

 

„Nu cred că vom trece la acest paşaport COVID-19. Personal nu susţin un asemenea demers. Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii ş.a.m.d. Pe măsură ce vom avea un număr cât mai mare de persoane vaccinate, cred că vom putea considera pandemia spre final. De fapt aceasta este miza în toată această discuţie economică – în ce măsură vom scăpa rapid de pandemie. Îână după jumătatea anului să zicem că avem deja un număr însemnat de populaţie vaccinată şi în România şi în alte ţări europene, astfel încât activitatea economică să îşi reia cursul normal”, a declarat Anca Dragu, întrebată duminică seara la Antena 3 dacă România va trece la acel paşaport de vaccinare împotriva COVID-19, aşa cum doresc unele state europene, potrivit News.ro.

Precizările Ancăi Dragu vin în contextul în care, după reuniunea extraordinară a Consiliului European din această săptămână, cancelarul german Angela Merkel a anunțat că liderii europeni au căzut de acord cu privire la necesitatea unui certificat digital de vaccinare anti-COVID-19. Inițiativa este susținută în special de statele din sudul blocului comunitar, precum Spania, Italia și Grecia, care depind de rezultatele sectorului turistic și care s-au arătat de părere că un demers de acest gen ar relaxa traficul aerian și le-ar ajuta să evite un sezon de vară cum a fost cel de anul trecut.

Președintele Klaus Iohannis, unul dintre șefii de stat care au luat parte la reuniunea Consiliului European, a explicat că un asemenea certificat de vaccinare „ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”.

„Referitor la certificatele de vaccinare, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeşte mai multe despre:   Anca Dragu,   pasaport de vaccinare,   pandemie de coronavirus