Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andreea Moldovan, după demiterea sa din funcția de secretar de stat: Discutarea indicilor de carantină s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății. Raed Arafat a făcut parte din comisie (VIDEO)

Andreea Moldovan, după demiterea sa din funcția de secretar de stat: Discutarea indicilor de carantină s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății. Raed Arafat a făcut parte din comisie (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 16 Apr 2021, 09:52
Andreea Moldovan, după demiterea sa din funcția de secretar de stat: Discutarea indicilor de carantină s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății. Raed Arafat a făcut parte din comisie (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Andreea Moldovan a vorbit, vineri, într-o conferință de presă, despre indicii de carantină, menționând că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății reunind reprezentanța INSP, reprezentanța DSU, dar și grup de epidemiologi și asistenți medicali de la minister, alături de Vlad Voiculescu și de ea.

„Pentru că s-a discutat foarte mult în presă de acea înâlnire și indici de carantină, vreau doar să menționez că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății, într-o companie mai mult decât selectă, reunind reprezentanța INSP, doamna doctor Pistol, doamna profesor Furtunescu, domnul doctor Radu Cucuiu, de asemenea reprezentanța DSU, domnul doctor Arafat și domnul doctor Călin Alexandru, plus ajutoarele lor, iar din partea noastră, grup de epidemiologi  și asistenți medicali, domnul ministru și cu mine. Practic așa s-a purtat discuția. A fost o zi, o discuție de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificări și cu discuții suplimentare, astfel încât forma finală a fost agreată de toată lumea atunci, la minister, și ulterior și în grupul tehnico științific. Am vrut să fac această precizare pentru că nu am lucrat de capul meu”, a afirmat aceasta.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Andreea Moldovan: Am apreciat că nu am fost deloc condiționată din punct de vedere politic

 

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății a spus că a venit în minister la solicitarea lui Vlad Voiculescu și că a apreciat că nu a fost deloc condiționată din punct de vedere politic.

„Un mandat scurt, dar plin de experiențe, din care am învățat extrem de multe, și bune și rele. Sunt lucruri care cred că ne vor ajuta pe noi toți să tragem concluzii, să mergem mai departe. Am venit în echipă la solicitarea domnului ministru Vlad Voiculescu. Mi-am dorit să fiu alături de el, pentru că știam că are planuri bune și gânduri bune pentru a ajuta să se îmbunătățească acest sistem care suferă de atât de mult timp. Am apreciat că nu am fost deloc condiționată din punct de vedere politic. Alături de mine au venit și alți profesioniști apolitici. Pentru mine a fost extrem de important venind din sistem, afectat de pandemie, să știu ce se întâmplă și astfel am venit cu problemele pe care le cunoșteam foarte bine și să încerc să le rezolv.

Un alt avantaj al meu a fost că știu să comunic cu colegii mei din țară și am știut ce se întâmplă în țară. Acele call-uri în miez de noapte cu reprezentanții DSP-urilor, cu medici, cu manageri, cu personalul din serviciile de ambulanță, au reprezentat prilejuri adevărate să știm ce se întâmplă și ce e de făcut. Am vrut să ținem cont nu numai de pandemie, deși asta ne preocupă pe toți de un an de zile, există și pacienții cu afecțiuni cronice pe care nu putem să îi uităm. Am vrut să oferim un parcurs clar atât pacienților COVID, cât și non-COVID”, a precizat Andreea Moldovan.

Aceasta a vorbit și despre marele regret, menționând că erau niște ordine care trebuiau să iasă.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

„Am regretul mare că mai erau niște ordine care trebuiau să iasă. Aici este poate singurul regret. Sper să nu fie proiecte care să fie încheiate aici, pentru că sunt proiecte bune”, a declarat ea.

 

Citeşte mai multe despre:   Andreea Moldovan,   coronavirus