Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andreea Paul: Cel mai harnic grup parlamentar este PNL

Andreea Paul: Cel mai harnic grup parlamentar este PNL

Un articol de: - 29 Iul 2015, 10:58
Foto: citynews.ro Politică

Prim-vicepreședinte PNL Andreea Paul a declarat, miercuri, că cel mai harnic grup parlamentar este PNL, potrivit celei de-a treia ediții a raportului IAP, care măsoară  gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României.

"Pentru monitorizarea activității parlamentare am creat un indice cu ajutorul căruia am clasificat activitatea partidelor parlamentare, a deputaților și senatorilor la nivel individual în actualul mandat. Indicele activității parlamentare (IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României", a explicat prim-vicepreședintele PNL într-un comunicat transmis Agerpres.

Andreea Paul a explicat că PNL a înregistrat o creștere a IAP cu 85% față de iunie 2014.

"Cel mai harnic grup parlamentar este PNL, care a înregistrat o creștere a IAP cu 85% în prezent față de iunie 2014, în primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL și PDL. Numărul deputaților a crescut astfel de la 36, câți erau în iunie 2014, la 115 în prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfârșitul lunii iunie 2014, la 62 în prezent", a spus aceasta.

Ea a mai afirmat că femeile din Parlamentul României au un IAP de aproape 55, față de cel al colegilor bărbați, de peste 33.

"Cele 66 de femei sunt în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României. Femeile din Parlamentul României au un IAP de aproape 55, față de cel al colegilor bărbați, de peste 33. Femeile au reușit, de asemenea, în acest an să obțină poziții cheie în fruntea celor mai mari două grupuri politice: Alina Gorghiu este copreședinte PNL, în timp ce Rovana Plumb este președintele Consiliului Național al PSD. Cele 53 de deputate sunt în medie cu 12,5% mai active decât cei 334 de deputați iar cele 13 senatoare sunt cu aproape 83% mai active în medie decât cei 154 de senatori", a mai precizat Andreea Paul.

Citeşte mai multe despre:   Parlament,   PNL
 
 
 
Loading...