Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andrei Baciu: Vaccinarea va rămâne un act voluntar. Nu va exista nicio formă de constrângere sau obligativitate / Vaccinarea va determina momentul redeschiderii economiei (VIDEO)

Andrei Baciu: Vaccinarea va rămâne un act voluntar. Nu va exista nicio formă de constrângere sau obligativitate / Vaccinarea va determina momentul redeschiderii economiei (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Apr 2021, 21:43
Andrei Baciu: Vaccinarea va rămâne un act voluntar. Nu va exista nicio formă de constrângere sau obligativitate / Vaccinarea va determina momentul redeschiderii economiei (VIDEO) Foto: facebook.com/Andrei.Baciu Politică

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat că virusul SARS-CoV-2 nu se mai transmite atât de puternic în societate atunci când ajungi să ai vaccinată împotriva COVID-19 o populație numeroasă. „Practic, nu mai e nevoie de măsuri și poți să deschizi viața socială, restaurante, teatre, cinematografe, companii, tot ce știam ca viață socială”, a declarat demnitarul la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, unde a subliniat că „vaccinarea va rămâne un act voluntar”.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, despre vaccinarea anti-COVID-19 și redeschiderea economiei

 

Întrebat miercuri seară pe B1 TV dacă vede posibilă o eventuală reglementare a unor stimulente care să fie acordate angajaților de către un angajator la vaccinarea anti-COVID-19, având în vedere că o persoană nu poate fi obligată formal să o facă, secretarul de stat a afirmat: „Vaccinarea este un act voluntar și va rămâne voluntar. Nu va exista nicio formă de constrângere, nicio formă de obligativitate. Este un lucru pe care nu l-am discutat niciodată și nu îl vom discuta deloc, dar contează mult mai mult avantajele. Pentru că atunci când în cadrul unei companii o bună parte din angajați sunt vaccinați asta ce înseamnă – înseamnă că riscul de a dezvolta un focar, riscul de a te îmbolnăvi sau de a transmite acest virus unui coleg, cuiva care trece pe acolo, scade către minim, deci acestea sunt avantajele din punct de vedere economic, practic”.

„Mai este și următorul aspect. Pentru că din punct de vedere economic, pentru compania respectivă nu există întreruperi. Din punct de vedere economic, pentru angajați nu există un risc ca să se închidă compania respectivă, să se intre în șomaj, să nu își primească salariile. Pentru că ce trebuie să evităm în momentul de față, trebuie să evităm suprapunerea sau apariția unei crize economice care să vină suplimentar peste criza sanitară. Este cel mai important element pe care putem să îl facem, și acest lucru ține efectiv de cât de repede reușim să ne mobilizăm, să ne vaccinăm, care va determina și momentul redeschiderii economiei. Pentru că, așa cum spuneam, atunci când ajungi să ai o campanie de vaccinare și o populație însemnată vaccinată, virusul nu se mai transmite atât de puternic în societate, incidența scade, numărul de cazuri noi scade, scade presiunea de pe spitale. Practic, nu mai e nevoie de măsuri și poți să deschizi viața socială, restaurante, teatre, cinematografe, companii, tot ce știam ca viață socială”, a mai spus Andrei Baciu.

 

Citeşte mai multe despre:   Andrei Baciu,   campanie de vaccinare,   pandemie de coronavirus