Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică

Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică

Un articol de: - 01 Aug 2012, 15:57
Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică Foto: caleaeuropeana.ro Politică

Ministrul Andrei Marga, a declarat, miercuri, că Ministerul Afacerilot Externe pregăteşte "un desant" prin care să explice în capitalele ţărilor UE reconfigurarea democratică a scenei politice din România și să explice condițiile legale în care s-a desfăşurat referendum-51130.html">referendumul de duminică.

"În legătură cu referendum-51130.html">referendumul, este pregătită, dacă vreţi, o acţiune a MAE, o numim un desant, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu braţele şi cu genţile şi cu argumentele şi cu hârtiile, dacă vreţi, pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat în România, şi anume o reconfigurare democratică a scenei politice. Sunt materiale pregătite, dacă vreţi, de la extrase din legislaţie, toată evoluţia ei din 2010 până la această oră, incluzând reglementările date de Parlament şi de Guvern în iulie. Este pregătită o relatare factuală a ceea ce s-a petrecut şi sigur, de mâine încolo, se foloseşte timpul de către ministru, secretari de stat, de către directori generali pentru a purta discuţiile respective în diferite capitale. Au şi început la nivel de discuţii telefonice în urmă cu o săptămână", a adeclarat Marga, citat de Mediafax.

De asemenea, el a precizat că astfel de explicaţii au fost date în capitalele ţărilor europene şi înainte de referendum-51130.html">referendum şi nu numai de către MAE, ci şi alte instituţii ale Guvernului român.

"Acum, sigur, ne preocupă să lămurim cum s-a derulat referendum-51130.html">referendumul, care au fost premisele lui legale, pentru că trebuie să repet în continuu că puţine ţări au mecanismul suspendării preşedintelui", a spus Marga.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Marga,   UE,   referendum,   demitere,   Traian Basescu,   Ministerul Afacerilor Externe (MAE),   referendum