Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andrei Muraru, viitorul ambasador în SUA: Sunt încrezător că, până la finalul mandatului președintelui Iohannis, românii vor călători fără viză în Statele Unite

Andrei Muraru, viitorul ambasador în SUA: Sunt încrezător că, până la finalul mandatului președintelui Iohannis, românii vor călători fără viză în Statele Unite

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Apr 2021, 20:18
Andrei Muraru, viitorul ambasador în SUA: Sunt încrezător că, până la finalul mandatului președintelui Iohannis, românii vor călători fără viză în Statele Unite Foto: Andrei Muraru / Facebook Politică

Andrei Muraru, propus ambasador al României în SUA, s-a arătat încrezător că până la sfârșitul mandatului de președinte al lui Klaus Iohannis, adică până în 2024, românii vor putea călători în Statele Unite fără a mai avea nevoie de viză. Miercuri, Muraru a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite pentru politică externă și Comisiilor pentru românii din afara granițelor.

 

Prioritățile lui Andrei Muraru, viitorul ambasador al României în SUA

 

„Admiterea României în Programul Visa Waiver – România este aspirantă de 16 ani la acest program. Cunoaștem bine vulnerabilitățile interne pe care le avem și, în același timp, limitele cauzate de prevederile legale inflexibile în vigoare din SUA. Vom ști curând mai multe despre cauzele care determină refuzul anumitor cereri pe care cetățenii români le fac pentru vize de scurtă ședere în Statele Unite și vom iniția o campanie publică de informare, așa cum a anunțat deja ministrul Bogdan Aurescu. Avem nevoie de asemenea de o soluție creativă la nivel de Congres pe care, sunt convins, că o vom găsi. Sunt astfel încrezător că, până la finalul mandatului Președintelui Iohannis, românii vor călători în SUA fără viză”, a scris Andrei Muraru, pe Facebook.

Acesta a notat că ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu SUA e obiectivul său și al echipei sale în perioada următoare.

Muraru s-a referit apoi la creșterea prezenței militare americane în România, pe care a catalogat-o ca fiind „primordială”.

„Pentru noi, prezența trupelor americane în România este complementară prezenței NATO înaintate. Avem nevoie de mai multă prezență SUA în România: pe uscat, în aer și pe mare. (....) Militarii români și americani au luptat umăr la umăr în ultimii 20 de ani în numeroase teatre de operații. O prezență mai mare a SUA în România ar fi un mesaj în sine cu privire la angajamentul puternic al Washington-ului față de securitatea la Marea Neagră. Este, de asemenea, foarte relevantă această suplimentare de trupe și echipamente din perspectiva descurajării”, a mai scris viitorul ambasador.

Andrei Muraru a mai notat că sporirea investițiilor americane în România e esențială: „Companiile americane și românești sunt perfect compatibile, iar investitorii americani încep să considere România un loc bun pentru investiții.  (...) mintesc de asemenea câteva dintre domeniile în care ne vom concentra eforturile pentru cooperarea economică: securitatea rețelelor 5G, sectorul nuclear civil, digitalizarea sau sănătatea”.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Andrei Muraru,   ambasador in SUA,   Visa Waiver,   vize SUA