Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ecaterina Andronescu critică deciziile predecesorilor săi: “Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită"

Ecaterina Andronescu critică deciziile predecesorilor săi: “Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită"

Un articol de: B1.ro - 20 Noi 2018, 14:49
Ecaterina Andronescu critică deciziile predecesorilor săi: “Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită" Politică

Proaspăt revenită pentru un al patrulea mandat în fruntea Ministerului Educaţiei, Ecaterina Andronescu a criticat unele decizii luate de predecesorii săi în fruntea instituţiei. 

Un astfel de exemplu este cel al introducerii manualului unic în perioada în care ministru era Liviu Pop, arătând că unde există competivitate atunci creşte calitatea.

“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu, pentru Știrile Pro Tv. 

Liviu Pop a introdus manualul unic în 2017 când se afla în fruntea Ministerului Educaţiei afirmând că vrea să scape de "baronii manualelor". Astfel, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi a desemnat-o să editeze manualele şcolare.

Această decizie ar putea fi schimbată pentru că legea manualului se află acum în Parlament.
 

Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu