Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andronescu, după afișarea primelor rezultate la bacalaureat: „Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului”

Andronescu, după afișarea primelor rezultate la bacalaureat: „Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului”

Un articol de: - 08 Iul 2012, 10:55
Andronescu, după afișarea primelor rezultate la bacalaureat: „Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului” Foto: evz.ro Politică

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat din acest an au început să fie publicate duminică dimineață. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat duminică, după afișarea rezultatelor preliminare, că subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului, potrivit Evenimentul Zilei.

Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului. Cele de la profil tehnologic au fost mai grele decât cele de profil matematică-informatică”, a declarat Andronescu.

Ministrul consideră că pe viitor trebuie adoptate măsuri, nu găsiți vinovați.

Nu cred că trebuie să judecăm vinovații astăzi, ci să gândim măsuri. Nu o să stau degeaba la Minister”, a spus Andronescu.

Totodată, într-o intervenție telefonică la B1 TV, actualul ministru al Educației susține că trebuie luate măsuri pentru ca rezultatele slabe de la bacaluareat să nu se mai repete.

Din păcate nu putem decât să constatăm că s-au reeditat poate cu rezultate mai slabe cele de anul trecut. Aș spune că este un rezultat mai mult decât îngrijorător, nu putem vorbi de dezastru, pentru că am proprietatea cuvintelor, dar e îngrijorător un asemenea rezultat și el arată un lucru clar: avem probleme pe care trebuie să le corectăm”, a spus Andronescu.

Actualul ministru al Educației propune și soluții.

Cred că se impun măsuri pe fiecare nivel în parte, unele sunt la nivel național, altele trebuie să le ia inspectatoratul la nivelul județului și la nivelul fiecărei școli. Să ne gândim la o relaționare cu angajatorii pentru ucenicia și pregătirea la locul de muncă, să ne gândim la formule prin care să-i sprijinim să se integreze pe piața muncii, pentru că mi se pare că este absolut anormal să-i abandonăm, anul trecut au fost 100.000 de copii într-o astfel de situație”, a mai spus Andronescu.

Ecaterina Andronescu, despre rezultatele la bacalaureat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   bacalaureat,   matematica