Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andronescu le cere directorilor să îi reprimească la cursuri pe elevii care nu au luat Bacalaureatul

Andronescu le cere directorilor să îi reprimească la cursuri pe elevii care nu au luat Bacalaureatul

Un articol de: - 26 Iul 2012, 16:25
Andronescu le cere directorilor să îi reprimească la cursuri pe elevii care nu au luat Bacalaureatul Foto: cronicadeiasi.ro Politică

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, le-a cerut, joi, directorilor de licee să îi reprimească pe elevii care nu au promovat Bacalaureatul la cursuri, la materiile de la acest examen, pentru a îi ține aproape de școală. Măsura s-ar implementa prin atașarea celor care nu au promovat la clasele de viitori absolvenți.

"Vă adresez rugămintea să analizaţi dacă nu am putea ca pe cei care nu au promovat examenul de bacalaureat să-i primim la şcoală, la disciplinele de bacalaureat, fiindcă, în felul acesta, i-am ţine aproape de şcoală şi am putea să le oferim un punct de sprijin şi să îi ataşăm claselor pe care le avem în desfăşurare", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

Ministrul adăugat și că există un proiect de act normativ în care sunt propuse câteva soluții tocmai pentru acești foști elevi care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat.

"După Bacalaureatul de anul trecut au rămas circa 100.000 de tineri de 18-19 ani de care nimeni nu s-a îngrijit, au fost abandonaţi de instituţiile statului. De aceea, am venit cu un proiect de act normativ prin care propuneam câteva soluţii pentru ei. Realizarea unei reţele de şcoli postliceale, o vom face anul acesta după a doua sesiune a examenului de bacalaureat. La şcolile postliceale se pot înscrie pentru a obţine o calificare, fără să fie nevoiţi să aibă diplomă de bacalaureat. Am încurajat universităţile să-şi creeze şcoli postliceale", a spus Andronescu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că va cere inspectoratelor şcolare să organizeze întâlniri cu angajatorii şi să discute cu aceştia despre calificarea la locul de muncă a ucenicilor.

Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   top licee Romania,   elevi