Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Andronescu: Nu au fost luate măsurile necesare pentru a remedia situaţia dezastruoasă de la bacalaureat din 2011

Andronescu: Nu au fost luate măsurile necesare pentru a remedia situaţia dezastruoasă de la bacalaureat din 2011

Un articol de: - 08 Iul 2012, 13:14
Andronescu: Nu au fost luate măsurile necesare pentru a remedia situaţia dezastruoasă de la bacalaureat din 2011 Politică

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că, potrivit raportărilor din 30 la sută din unităţile şcolare, rezultatele de la bacalaureat de anul acesta sunt comparabile cu cele de anul trecut. Astfel, în unele judeţe au scăzut notele, iar în altele au crescut, faţă de 2011.

Ministrul Educaţiei a susţinut că în prezent are rezultatea complete din 30 de judeţe.

Pe medie rezultate sunt comparabile cu cele de anul trecut. Media generală se plasează sub 0,5 puncte diferenţă, ceea ce în limitele unei evaluări normale mă pot trimite pe mine să spun că sunt comparabile cu cele de anul trecut. Există judeţe ce au scăzut foarte mult şi judeţe care au crescut, în raport de rezultatele primite până la acest moment", a afirmat Andronescu.

Potrivit ministrului, Iaşiul a crescut cu 14 la sută, Gorjul cu 11 la sută, Alba şi Argeş cu zece la sută, iar judeţele Galaţi, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea au crescut cu până în cinci la sută.

Județele care au scăzut sunt Harghita cu 34 de procente, Botoşani cu 17 procente, Sălaj cu 16, Constanţa şi Covansa cu 12 şi Ilfovul cu zece procente. Satu Mare, Călăraşi, Sibiu, Buzău şi Bacău au scăzut cu până în cinci procente, a arătat Andronescu.

Ecaterina Andronescu a afirmat că nu au fost luate măsurile necesare pentru remedierea situaţiei dezastruoase din 2011.

„Înţelegem că ar fi trebuit să fie făcute analize foarte concrete de la fiecare şcoală până la nivel naţional şi pe aceste paliere să fi fost programate măsuri remediale foarte concret stabilite şi să fie urmărite cu o periodicitate matematică. Consecinţele rezultatelor de anul trecut în măsurile ministerelui au fost sancţionarea elevului şi sancţionarea şcolilor prin diminuarea cifrelor de şcolarizare. Ştim că acum finanţarea este per capital. Deci, când scoţi din cifra de şcolarizare o clasă nu faci decât să sancţionezi şcoala respectivă", a declarat Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă instalarea și în acest an a camerelor de supraveghere în sălile de examen este motivul pentru care rezultatele înregistrate au fost atât de slabe, Andronescu a spus:

Nu aș pune-o pe primul plan, aș spune că inadecvarea subiectelor trebuie să fie privită cu mai multă atenție. La matematică subiectele ce au fost gândite pentru profilele tehnologice au fost de un grad mai mare” decât cele de la profilul real, a spus Andronescu, precizând că la unitățile școlare tehnologice,orele de matematică sunt mai puține în toți anii de liceu.

Ministrul Educației a anunțat că centralizarea datelor se va realiza în cursul zilei, iar rezultatele vor fi anunțate după ora 14.00.

Andronescu, despre bacalaureat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   ministrul educatiei