Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Angela Merkel a primit refugiații datorită nominalizării pe lista scurtă a câștigătorilor premiului Nobel pentru Pace: Traian Băsescu are propria teorie legată de Germania și criza refugiaților

Angela Merkel a primit refugiații datorită nominalizării pe lista scurtă a câștigătorilor premiului Nobel pentru Pace: Traian Băsescu are propria teorie legată de Germania și criza refugiaților

Un articol de: B1 TV - 13 Oct 2015, 09:30
Angela Merkel a primit refugiații datorită nominalizării pe lista scurtă a câștigătorilor premiului Nobel pentru Pace: Traian Băsescu are propria teorie legată de Germania și criza refugiaților Foto: theaustralian.com.au Politică

Angela Merkel ar fi acceptat un număr mare de refugiaţi, pentru că s-a aflat pe lista pentru premiul Nobel pentru pace, potrivit B1 TV.

Asta crede fostul preşedinte Traian Băsescu care i-a atacat şi pe pe oficialii austrieci, olandezi şi francezi pentru poziţia în raport cu criza migranţilor, în special statele care au impus cotele obligatorii şi cele, ca Germania, care i-au încurajat pe refugiaţi să vină în Europa în număr mare.

"Dezavuez total abordarea legată de refuigiaţi. Nu este cea corectă. Cine i-a chemat, să-i primească şi doamna Merkel are aici problemele sale. Anunţul public să vină refugiaţii în Germania a fost un anunţ catastrofal, din punct de vedere al efectelor, datorită credibilităţii cancelarului german", a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu are şi o teorie cu privire la motivul care a determinat-o pe Merkel să declare public că Germania îi va primi pe refugiaţi.

"Nu vreau să spun o răutate şi nu vreau să-mi compromit relaţiile cu doamna Merkel, dar nici nu exclud posibilitatea ca această generozitate a ei să fi fost stimulată de faptul că se afla pe lista scurtă a celor care pot să primească premiul Nobel pt pace", a subliniat politicianul.

Fostul şef al statului mai spune că mult-discutatele cote pentru refugiaţi ar trebui să fie voluntare şi că România greşeşte dacă, săptămâna viitoare, nu cere să se revizuiască problema refugiaţilor. "Cotele nu fac decât sa stimuleze migraţia", este de părere Băsescu.

Fostul preşedinte a criticat şi atitudinea cancelarul Austriei, Werner Faymann, dar şi a liderului de la Palatul Elysee, Francois Hollande.

"Dacă aţi observat, ameninţări de la cancelarul austriac, premierul olandez, inclusiv presed Hollande. Ei ne scot ochii pt niste bani şi eu nu am auzit tipul acesta de discurs politic, 10 ani, nu a îndrăznit nimeni. Nu cred că ar fi îndrăznit să spună aşa ceva nici președintele olandez, nici cancelarul austriac, dacă eu eram preşedintele Romaniei", a conchis Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   refugiati