Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ANI cere revocarea lui Mircea Diaconu din funcția de senator, pentru incompatibilitate

ANI cere revocarea lui Mircea Diaconu din funcția de senator, pentru incompatibilitate

Un articol de: - 02 Iul 2012, 12:32
ANI cere revocarea lui Mircea Diaconu din funcția de senator, pentru incompatibilitate Politică

ANI cere Parlamentului revocarea lui Mircea Diaconu din funcția de senator, acesta fiind găsit incompatibil de inspectorii de integritate, informează B1 TV.

Instanța Supremă l-a declarat săptămâna trecută pe Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, în incompatibilitate de funcții în urma dosarului deschis de ANI.

Se menține astfel decizia de anul trecut a Curții de Apel București potrivit cărei Diaconu s-a aflat în incompatibilitate de funcții în perioada 2008-2011, când a deținut concomitent funcțiile de senator și de director al Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu, a declarat, marți, că se retrage din Guvernul Ponta, după ce Instanța Supremă a constat că este în stare de incompatibilitate. Acesta a adăugat că prin respingerea apelului său de către Instanța Supremă, se menține decizia dată de Curtea de Apel, conform căreia nu este vinovat de incompatibilitate și culpa este a Senatului.

Mircea Diaconu a mai spus că nu există niciun document din partea Agenției Naționale de Integritate care să-i interzică, timp de trei ani, deținerea unei funcții publice. Actorul a decis să se retragă din Guvern, pentru a nu leza imaginea acestuia.

În ianuarie  2011 ANI a sesizat starea de incompatibilitatea a actorului care din decembrie 2008 a exercitat simultan demnitatea publică de Senator în cadrul Parlamentului României, precum şi funcţia de conducere de Director-manager în cadrul Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu a afirmat atunci că plenul Senatului a hotărât că este compatibil şi a contestat decizia ANI. Curtea de Apel a respins contestaţia ca fiind nefondată.

Drept urmare, în 28 noiembrie 2011, Mircea Diaconu a adresat preşedintelui Biroului Permanent al Senatului o scrisoare în care arăta că i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara din Bucureşti.

De asemenea, în octombrie 2011 ANI l-a acuzat pe Mircea Diaconu și de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv că ar fi angajat-o în urma unui concurs, în august 2007, pe soţia sa, Diana Lupescu, pe postul de regizor artistic deşi aceasta nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Diaconu,   revocare,   senator,   ANI,   incompatibilitate