Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Energiei se laudă cu o ''idee în premieră în lume'': Vrem să acumulăm energie electrică în depozitele de gaze

Ministrul Energiei se laudă cu o ''idee în premieră în lume'': Vrem să acumulăm energie electrică în depozitele de gaze

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 23:11
Ministrul Energiei se laudă cu o ''idee în premieră în lume'': Vrem să acumulăm energie electrică în depozitele de gaze Politică

Ministerul Energiei intenţionează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă nicăieri până acum în lume. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Anton Anton, la dezbaterile pe buget din comisiile reunite de buget-finanţe.

"Vrem să accesăm un program european prin care să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta - sau poate c-o fi fost făcută dar nu ştiu eu - şi anume să acumulăm energie electrică în depozite de gaze. Adică, centrala de la Craiova o retehnologizăm, alături de centrala aia la 3 kilometri există un depozit, la Gherceşti, iar în depozitul respectiv depozit introducem gaze atunci când avem exces de energie electrică de la eoliene, pentru că noi în România nu avem niciun fel de sistem de acumulare a energiei electrice. În Europa sunt 345 de sisteme de acumulare hidro, şi noi n-avem niciunul în România. Austria mai construieşte 5 acum", a afirmat ministrul Energiei, citat de Agerpres.

Anton Anton a mai susţinut că România cumpără mult mai puţină energie decât consumă: "Cumpărăm energie extrem de puţin, în pofida declaraţiilor apocaliptice care se fac din când în când, dacă ne uităm pe site-ul Ministerului Energiei, am început să pun situaţia energetică săptămânală, cantitatea de energie pe care o cumpărăm este extrem de mică faţă de cantitatea de energie pe care o producem. Şi nu o cumpărăm pentru că dăm comandă să o cumpărăm, ci pentru că la un moment dat energia pe care o cumpărăm este mai ieftină decât energia pe care o producem în România. Deci transferul de energie se face pe o piaţă care este regională".

Citeşte mai multe despre:   Anton Anton,   Ministerul Energiei