Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ANUNȚ CRUCIAL pentru BUGETARI: Klaus Iohannis A PROMULGAT legea…

ANUNȚ CRUCIAL pentru BUGETARI: Klaus Iohannis A PROMULGAT legea…

Un articol de: B1.ro - 12 Mar 2018, 16:16
Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea prin care Vinerea Mare devine zi liberă. Şeful statului a semnat decretul pentru modificarea Codului Muncii, astfel că angajaţii din sistemul bugetar vor beneficia de 4 zile li bere cu ocazia sărbătorilor pascale.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 28 februarie proiectul de lege prin care Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui - devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic şi a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. Deputaţii au adoptat-o cu 233 de voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă"şi 19 abţineri.

Iohannis a promulgat şi legea care reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de probațiune la nivel central și la nivelul structurilor teritoriale, precum și activitatea desfășurată de acesta, anunță Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat de presă.

Senatul a adoptat pe 6 decembrie 2017, iar Camera Deputaţilor pe 21 februarie o propunere legislativă conform căreia Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea de programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

Prevederea completează legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, fiind iniţiată de către deputatul Oana Florea şi senatorul Robert Cazanciuc (PSD), alături de parlamentari PSD, PNL şi ALDE.

Astfel, Direcţia Naţională de Probaţiune va avea o nouă atribuţie: va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Vinerea Mare,   probatiune