Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Apropiații liderilor PSD au primit noi mandate la Bruxelles. Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Petre Daea, doar câțiva din social-democrații cu prieteni și rude angajate în aparatul UE

Apropiații liderilor PSD au primit noi mandate la Bruxelles. Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Petre Daea, doar câțiva din social-democrații cu prieteni și rude angajate în aparatul UE

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Aug 2019, 09:28
Politică

Mai mulți miniștri și lideri PSD, printre care Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Petre Daea, Achim Irimescu sau Ilie Sârbu, și-au trimis apropiații și rudele la Bruxelles, pe niște posturi bine remunerate, iar Ministerele conduse de social-democrați au cerut mandatelor lor pe baza unor presupuse merite ”excepționale”, arată sursele g4media.ro.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

Așadar, Ministerele PSD au propus în trecut detașarea apropiaților la reprezentanța României din Bruxelles, iar ulterior au propus chiar prelungirea mandatelor. Spre exemplu, cumnatul lui Liviu Dragnea este într-un dintre cazuri, fiind trimis în capitala UE de Ministerul pentru IMM-uri.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

Larisa Alina Bluru, pupila lui fostului ministru Ilie Sârbu, a primit încă un mandat până 2023, fiind deja de 11 ani la Bruxelles.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

Răzvan Gabriel Aprodu, fiul secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, va mai sta la Bruxelles până în 2022, fiind la al doilea mandat. El este ținut în brațe de Petre Daea, pentru că Aprodu este nașul de cununie al cel puțin unei fete a ministrului în funcție al Agriculturii, scrie g4media.ro.

Iulia Delia Cohen este deja de opt ani la Bruxelles și a mai primit un nou mandat. Ea este o apropiată a lui Achim Irimescu. Prin delegarea acesteia de mai bine de opt ani se ține blocat un post de director de tot opt ani la ANSVSA. Ea a contribuit la implementarea controversatului contract cu IQM, la care Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de peste 200 de milioane de lei la instituția publică veterinară.

Ioana Cîrciu a primit și ea încă un mandat, până în iulie 2023. Ea este rudă prin alianță cu Rovana Plumb, europarlamentarul PSD propus de Guvernul Dăncilă pentru postul de comisar european din partea României.

Iulian Tănase, „cumnatul” lui Liviu Dragnea, ocupă și el un post la Bruxelles, și anume la reprezentanța de „Relații Comerciale Externe”, după cum relata Adevărul în debutul anului. Iulian Tănase este fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. 

„Pe durata președintiei române a Consiliului Uniunii Europene, prin H.G. 16 din 2017 a fost instituită o schemă suplimentară de personal în cadrul Reprezentanței Permanente, cu caracter temporar, care își încetează valabilitatea la 31 august 2019. După finalizarea președinției române a Consiliului Uniunii Europene, schema de personal a Reprezentanței Permanente revine la structura inițiala prevăzută tot prin H.G. 16 din 2017”, a explicat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Reprezentanței de la Bruxelles.

Potrivit g4media.ro, în ceea ce privește prelungirea sau nu a mandatelor unor consilieri cu legături printre miniștri, Mihaela Pop a mai punctat că responsabilitatea revine ministerelor și instituțiilor publice din țară care i-au delegat la Bruxelles: „În revenirea la aceasta schema, deciziile privind încheierea sau prelungirea mandatelor experților detașati se iau exclusiv de către instituțiile trimițătoare”.

Citeşte mai multe despre:   PSD
 
 
 
Loading...