Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Arestarea lui Bercea Mondial bagă deputaţii romi în grevă

Arestarea lui Bercea Mondial bagă deputaţii romi în grevă

Un articol de: - 21 Feb 2011, 14:13
Arestarea lui Bercea Mondial bagă deputaţii romi în grevă Foto: cdep.ro Politică

Arestarea lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, îi nemulţumeşte pe unii parlametnari de etnie romă. Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu susţin că nu sunt de acord cu mediatizarea excesivă a acestui caz, întrucât Bercea Mondial nu reprezintă un model al comunităţii rome. Drept urmare, cei doi sunt deciși să intre în grevă japoneză şi chiar să organizeze un miting de protest.

”Suntem contrariaţi că justiţia românească şi-a permis să-l aresteze pe liderul mondial al ţiganilor de pe pământ”,  a declarat Nicolae Păun, președinte al Partidei Romilor Social Democrate și membru al grupului parlamentar al minorităților naționale.

„Vom intra de astăzi (n.r. luni) în grevă parlamentară japoneză, pe care nu o vom înceta decât atunci când justiţia îşi va face aşa cum trebuie treaba, indiferent dacă e vorba de ţigani, români sau alte naţionalităţi!”, a adăugat deputatul, citat de libertatea.ro.

Aceasta nu este, însă, singura acțiune de protest. Cei doi parlamentari vor să organiyeye și un miting  de protest faţă de modul în care funcţionează unele instituţii ale statului. Manifestarea, la care ar urma să participe peste un milion de romi, ar urma să aibă loc pe 1 martie.

Bercea Mondial, pe numele său adevărat Sandu Anghel, a fost arestat pentru 29 de zile într-un dosar de tentativă de omor calificat, fiind acuzat că şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi. Acesta a fost reţinut, sâmbătă noapte, în Sectorul 5 al Capitalei, după ce fusese dat în consemn la frontieră.

Citeşte mai multe despre:   Bercea Mondial,   arest,   Madalin Voicu,   protest