Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Armament nou pentru Poliția Română. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: În următoarele luni, toți polițiștii vor fi dotați cu pistoale Beretta de ultimă generație

Armament nou pentru Poliția Română. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: În următoarele luni, toți polițiștii vor fi dotați cu pistoale Beretta de ultimă generație

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iul 2020, 12:48
Armament nou pentru Poliția Română. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: În următoarele luni, toți polițiștii vor fi dotați cu pistoale Beretta de ultimă generație Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că Poliția Română se dotează cu armament nou, mai exact cu pistoale Beretta de ultimă generație.
 

Armament nou pentru Poliția Română. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, despre dotarea polițiștilor cu pistoale Beretta de ultimă generație


 

„Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (...) Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a afirmat Marcel Vela, miercuri, la un eveniment de prezentare a noilor achiziţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în cazul poliţiştilor, unde a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta, potrivit Agerpres.
 

Îmbunătățirea dotării structurilor MAI, un obiectiv pentru actuala conducere


 

Tot Marcel Vela anunța, în 10 iulie, că autoritățile își doresc ca polițiștii din stradă să fie dotați cu mijloace de înregistrare audio-video, într-un timp cât mai scurt. Vestea venea pe fondul incidentelor în care au fost implicați agenții pe perioada stării de urgență.

„Mai există un subiect pe care l-am dezbătut, iar dumneavoastră l-ați analizat de-a lungul timpului, subiect care ne-a făcut să decidem, să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt – uitați, după ce am făcut toate procedurile – să ajungem și la o finalizare concretă, în sensul în care, încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii polițiști de ai noștri în județul Vâlcea, în județul Prahova, unde au fost înregistrate acțiuni și dosare de ultraj inclusiv în perioada stării de urgență, să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetățeanul, contactul cu un suspect, cu un potențial infractor să poată fi documentat oficial și eficient, prin aceste mijloace de înregistrare”, a precizat Marcel Vela, în 10 iulie. 

Secretarul de stat Bogdan Despescu, chestor șef de poliție, a subliniat că „îmbunătățirea dotării structurilor MAI și forțelor din cadrul acestui minister reprezintă unul dintre obiectivele pe care ni le-am asumat la începutul mandatului, unul dintre obiectivele conducerii MAI”.

„După cum împreună am asistat, în urmă cu mai multe săptămâni, la prima achiziție importantă realizată la nivelul MAI de autospeciale, 6.744 de autospeciale, astăzi putem spune că împreună cu echipa din MAI continuăm. Continuăm cu achiziția de dispozitive, dispoztive de înregistrare care vor fi purtate de forțele MAI, respectiv Poliția Română și Poliția de Frontieră. Poliția Română a semnat contractul pentru achiziția a 12.000 de sisteme portabile. Valoarea acestui contract este de aproximativ 18 milioane de lei. Finanțarea pentru această achiziție este asigurată încă de la aprobarea Bugetului de către Guvernul României, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Am pornit în acest demers de îmbunătățire a dotării de la o analiză pe care am realizat-o la sfârșitul anului trecut. Am evaluat fiecare incident, fiecare caz în parte. Am făcut o paralelă cu autoritățile din alte state și am ajuns la concluzia că e nevoie de foarte multă dotare, printre care și aceste dispozitive”, a declarat Bogdan Despescu.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Politia Romana