Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Astrid Fodor, validată pentru un nou mandat de primar la Sibiu. Decizia instanței, definitivă

Astrid Fodor, validată pentru un nou mandat de primar la Sibiu. Decizia instanței, definitivă

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Oct 2020, 15:39
Astrid Fodor, validată pentru un nou mandat de primar la Sibiu. Decizia instanței, definitivă Politică

Primarul ales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a fost validată pentru un nou mandat de edil şef, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Sibiu, care a admis apelul lui Fodor împotriva sentinţei Judecătoriei. 

Astrid Fodor a câștigat în instanță: Mandatul ei de primar al Sibiului, validat de Tribunal


 

 

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul acesteia în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.

„Admite apelul firmulat de intervenienta Fodor Astrid Cora împotriva încheierii civile 4411/16.10.2020 pronunțată de Judecătoria Sibiu pe care o schimbă în tot, în sensul că admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu și, în consecință, validează mandatul de primar al municipiului Sibiu al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. (...) Decizia este definitivă”, transmite purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru.

Decizia Tribunalului Sibiu este definitivă.

 


 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Potrivit ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014

 


 

Astrid Fodor a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Sibiu, pe 27 septembrie, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, cu un procent de 43,05%, fiind urmată de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obţinut 31,13% din voturi.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat recent, că a comunicat către entităţile care validează mandatele aleşilor locali date şi informaţii referitoare la candidaţii la alegerile locale care se află sub interdicţia de 3 ani de a ocupa o funcţie eligibilă, în conformitate cu art. 25 din Legea nr. 176/2010. Pe această listă se află şi primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Judecătoria Sibiu a respins, vineri,16 octombrie validarea noului mandat a lui Astrid Fodor, după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Fodor are interdicţie să ocupe o funcţia timp de trei ani, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între anii 2012 şi 2014, când a fost viceprimar al primăriei, conduse atunci de Klaus Iohannis.

Potrivit ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu. De asemenea, spunea ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Citeşte mai multe despre:   Astrid Fodor,   Stiri Sibiu