Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ATAC devastator împotriva ONG-urilor! Lovitură pregătită de PSD-ALDE: „Apără interesele României sau ale lui Soros?”

ATAC devastator împotriva ONG-urilor! Lovitură pregătită de PSD-ALDE: „Apără interesele României sau ale lui Soros?”

Un articol de: - 06 Mai 2018, 12:34
Politică

Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE susdține că ONG-urile trebuie să își declarare veniturile, criticând dur activitatea acestora, care, potrivit fostului ministru al Energiei,  au încercat slăbirea statului şi denigrarea României în Europa.

"Brandul de ţară al României construit de instituţiile de forţă în ultimii ani a fost cel al corupţiei. Statele europene se laudă cu elementele pozitive care le reprezintă, numai în România s-a desfăşurat o campanie prin care imaginea conturată ţării noastre era de cea mai coruptă ţară din Europa. Această campanie de denigrare a imaginii României a fost dusă de reprezentanţi politici de la cel mai înalt nivel din România, de reprezentanţi ai structurilor de forţă, dar şi de anumite asociaţii, fundaţii, ONG-uri care, pe hârtie, militau pentru statul de drept. Însă, sub munca asiduă a acestor persoane şi ONG-uri, în România s-a creat un sistem paralel de putere care începe azi să iasă la suprafaţă", spune Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, într-un comunicat de presă.

Acesta precizează că există semne de întrebare cu privire la adevăratele obiective urmărite de "aşa-numiţi reprezentanţi ai societăţii civile".

"Ale cui interese le apără aceste organizaţii non-profit? Ale României sau pe cele ale unor persoane precum Soroş? Sunt mari semne de întrebare asupra încercării unor oameni ca George Soroş de a slăbi România prin susţinerea unor campanii de manipulare a opiniei publice şi acoperirea abuzurilor din justiţie. Articolul think-tank-ului american „The Capital Research Group” oferă noi dovezi despre modul în care persoane ca George Soroş se implicau în susţinerea unor campanii care aduceau grave deservicii României. Ce rezultă din articolul think-tank-ului este că cei finanţaţi de George Soroş prin diversele sale fundaţii sunt tocmai cei care denigrează România la Bruxelles şi cei care manipulează opinia publică din ţară. Aceste persoane şi-au făcut titlu de glorie din aşa-zisa luptă pentru apărarea statului de drept, în vreme ce scopul acţiunii lor era tocmai acela al slăbirii statului de drept şi al consolidării statului paralel, cel al instituţiilor de forţă", mai declară Gerea.

Consecinţă a celor menţionate, vicepreşedintele ALDE cere transparentizarea sistemului de fnanţare al ONG-urilor.

"Există o singură soluţie pentru ca aceste finanţări dubioase să nu mai aibă loc, iar aceasta este reprezentată de transparentizarea finantărilor primite de acele ONG-uri care îşi asumă un discurs politic manipulativ. Aşa cum partidele trebuie să îşi declare sursele de finanţare, la fel şi aceste ONG-uri care se declară luptători pentru binele României şi împotriva corupţiei ar trebui să dea dovadă de transparenţă", spune Andrei Gerea.

Citeşte mai multe despre:   Soros
 
 
 
Loading...