Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică „Au omorât ideea de Dumnezeu. Iisus a fost arestat la domiciliu”. Mircea Dinescu: Știți vorba cu ”are țăranul, are și țara”? Nu mai are țăranul nimic! Românii trăiesc în sărăcie. Politicienii, niște vedete populare (VIDEO)

„Au omorât ideea de Dumnezeu. Iisus a fost arestat la domiciliu”. Mircea Dinescu: Știți vorba cu ”are țăranul, are și țara”? Nu mai are țăranul nimic! Românii trăiesc în sărăcie. Politicienii, niște vedete populare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2020, 12:48
„Au omorât ideea de Dumnezeu. Iisus a fost arestat la domiciliu”. Mircea Dinescu: Știți vorba cu ”are țăranul, are și țara”? Nu mai are țăranul nimic! Românii trăiesc în sărăcie. Politicienii, niște vedete populare (VIDEO) Politică

Mircea Dinescu a prezentat o radiografie sumbră a României anului 2020. Într-o intervenție pentru B1 TV, acesta a criticat în termeni extrem de duri modul în care politicienii, peste tot în lume, au înțeles să gestioneze pandemia de coronavirus. Vina e a lor, consideră scriitorul, căci nu au luat măsuri anti-poluare și au ignorat natura. Cu referire la țara noastră, Dinescu a  insistat că închiderea oamenilor în case este pur și simplu o umilință, el însuși simțindu-se umilit ca niciodată până acum. A mai remarcat, totodată, că în România domină mizeria și sărăcia lucie, că experții sunt ignorați, în vreme ce politicienii, niște ratați în propriile lor meserii, au devenit adevărate vedete, că ideea de Dumnezeu a fost omorâtă și Iisus însuși a fost arestat la domiciliu. Mircea Dinescu a deplâns situația satului românesc și a țăranilor, care acum au ajuns să-și cumpere alimente de la supermarket. A mai remarcat, de asemenea, că există o invazie de polițiști și un instinct de prădători la aceștia care ar trebui să dispară. După ce criza COVID-19 se va fi terminat, crede Dinescu, nimeni nu va sărbători, căci măsurile luate de autorități au afectat mentalul oamenilor mai mult decât a făcut-o virusul însuși.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Mircea Dinescu: Politicienii au devenit niște vedete populare

 

Dinescu a acuzat politicienii că nu se mai satură de a ieși în evidență și parcă au o sete bolnavă de a închide lumea în case. În loc, aceștia ar fi trebuit să se retragă și să lase experții și bătrânii să vorbească.

„La o asemenea tragedie pe întinsul globului pământesc, în mod normal politicienii ar fi trebuit să se dea la o parte și să lase oamenii înțelepți să se dea cu părerea, de la medic, la filosof, la bătrâni. Că bătrânețea e un simbol al înțelepciunii până la urmă, nu? Or, din păcate, ei au ieșit mai tare în față. Eu am spus, la un moment dat, că exista emisiunea ”Vedeta populară” la TVR și eu eram în juriu acolo, că politicienii au devenit vedete populare. Nu se mai satură de a ieși în față și a mai spune ceva. Îi îmbată această putere de a ține, eu știu, câteva milioane de oameni în casă, de a-i scoate când doresc ei, de a face o discriminare pozitivă, care are, totuși, ceva fascistoid în ea, de a crede că bătrânii sunt niște infirmi. Bătrânețea nu e o infirmitate, ci o evoluție a materiei care se autoconsumă până la urmă. Dar pofta de viață a omului nu scade odată cu vârsta”.

Scriitorul a precizat că el nu ar fi cerut bătrânilor și copiilor să stea închiși, ci să iasă din case și să se bucure de natură și de primăvară. În opinia lui, se vorbește acum despre relaxarea măsurilor de restricție deoarece au constatat serviciile secrete că lumea s-a cam săturat și e tot mai supărată.

El a mai spus că, pe plan global, e vina politicienilor că am ajuns în această situație deoarece aceștia „au ignorat poluarea” și, se vede acum, cele mai multe victime ale COVID-19 sunt chiar în zonele cele mai poluate.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

Mircea Dinescu: Societatea de consum e doar în unele orașe. În rest, mizerie și sărăcie cumplită

 

Cât despre incidentele violente care au avut loc în zilele de Paște, scriitorul a susținut că am ajuns în această situație deoarece am ignorat pur și simplu nefericirea oamenilor. Societate de consum există în unele orașe din România, dar în rest e o sărăcie cumplită, iar aceasta a dezvoltat criminalitatea.

„Noi vedem numai chestiile astea ieșite din comun la televizor, cu bătăile alea prin cartierele amărâte, unde circulă foamea. La noi, societatea de consum nu e peste tot, hai să fim serioși. E pe anumite străzi, în anumite orașe, dar în rest e o mizerie, o sărăcie cumplită. Această sărăcie a dezvoltat și furtul și criminalitatea. 

Am avut noroc că am scăpat de două milioane de șomeri, de i-am trimis în străinătate. Acum ei s-au întors, că mor de foame acolo, dar vor muri de foame și aici.

În ceea ce-i privește pe romi, noi îi vedem numai pe ăia bogați, pe șmecheri. Dar la mine, la Cetate aici, sunt sute de romi care trăiesc într-o sărăcie cumplită. Am ignorat ani de zile această sărăcie și n-am văzut decât partea asta cu șmecherii și cu bandiții. Probabil în realitate există 4 milioane de o sărăcie lucie. Toți sunt șomeri, trăiesc din ajutoare sociale. Nu am știut ce să facem cu ei”.

 

Mircea Dinescu: Să mă ierte Dumnezeu, dar 500 de morți la 16 milioane nu înseamnă mare lucru / Pofta de viață te ține în viață. Frica de moarte te face până la urmă să mori

 

Scriitorul a mai spus că i se pare o oroare faptul că se tot discută tot timpul despre morți și despre efectele epidemiei de coronavirus. Asta adâncește și mai mult disperarea în care au ajuns oamenii din cauza faptului că sunt ținuți închiși în case.

„Televiziunile au devenit niște sucursale ale morții. De dimineață până seară, stăm și numărăm câți au mai murit. E o oroare după părerea mea. Ar trebui să dea muzică simfonică, filme, capodopere, măcar să-i dai ceva omului, nu dări de seamă din oră în oră despre câți au mai murit. Am mai spus, să mă ierte Dumnezeu, 500 de morți la 16 milioane nu înseamnă mare lucru. Au murit anul trecut, mi-a spus un medic, mai mulți în perioada asta decât au murit anul ăsta. Un psiholog a făcut un studiu și a spus că statul ăsta închis în casă echivalează cu fumatul a 15 țigări pe zi. Deci te îmbolnăvești! Pofta de viață te ține în viață. Frica de moarte te face până la urmă să mori, după părerea mea”, a mai declarat Dinescu, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

 

Mircea Dinescu: Trebuie regândită lumea, trebuie schimbată ideea de clasă conducătoare 

 

Acesta mai crede că trebuie regândită lumea, căci s-a ajuns ca „un chinez să mănânce o supă de liliac, strănută și a îmbolnăvit jumătate de planetă”. În loc să dea un miliard pe avioane invizibile, mai bine construiau laboratoare care să păzească omenirea, a mai spus el. Dinescu a admis că se și amuză gândindu-se la statele puternic militarizate: au investit atât în armate, iar acum acestea se îmbolnăvesc.

„După părerea mea, trebuie schimbată ideea de clasă conducătoare după alte criterii. Serios! Noi trăim al Treilea Război Mondial într-un mod absolut lipsit de eroism. Măcar la un război te poți duce să reacționezi și tânăr, și bătrân, te poți duce să faci ceva, dar ei ne-au băgat într-o paralizie care nu e benefică nici pentru sistemul nervos, nici pentru economie pur și simplu”. 

 

Mircea Dinescu: Eu nu m-am mai simțit atât de umilit...

 

Dinescu a mai declarat că se simte cumplit de umilit și e convins că e o umilință să obligi oamenii să stea în case și să le dai dispoziție ce pot face și ce nu. A mai afirmat că el nu va purta mască după 15 mai, cum au cerut autoritățile, și oricum nu are chef să vadă pe nimeni. A ținut din nou apoi să se refere la bătrâni și a susținut că el împlinește anul acesta 70 de ani, dar nu se simte bătrân, nu a ieșit la pensie și, oricum, vârsta e doar o convenție.

„Pe vremuri, erau marii conducători, dar țineau bătrânii pe lângă ei să le spună ce trebuie să facă. La noi, bătrânii au fost băgați la cheie și vin tot felul de nătângi și-și dau cu părerea despre viața noastră. E inadmisibil! Eu nu m-am simțit atât de umilit... Eu împlinesc anul ăsta 70 de ani, dar eu nu mă simt... Vârsta doar o convenție. În fine... Nu țin cont, nici nu m-am pensionat. Am zis că dacă mă pensionez, mi-e cam jenă așa. 

Cum să-mi spună mie cineva când să ies din casă? Doamne Dumnezeule, o asemena umilință să trăiesc pe pâmânt... După ce mor, poate nu pot să ies din infern sau unde o să ajung eu, dar nu pot să suport așa o umilință! (...) Noi conștientizăm că vom muri, dar nu vreau să vină să ni se spună acest lucru. Mă otrăvești psihic cu acest lucru. Lasă-mă să-mi amintesc că sunt om și că pot să miros o floare. De ce nu pot să miros o floare?”.

Dinescu a mai spus că i se pare o prostie să-și cumpere oamenii măști căci, dacă tot va exista o obligație de purtare a lor, statul ar trebui să le dea gratis.

 

Mircea Dinescu: Au omorât ideea de Dumnezeu. Iisus a fost arestat la domiciliu

 

Mircea Dinescu s-a referit apoi și la situația economică a țării. În opinia sa, marea problemă e că satul a fost pur și simplu abandonat, deși clima și pământul țării ne pun într-o situație foarte avatajoasă comparativ cu alte state UE. Cât despre afaceri, acestea au fost „omorâte” de niște „imbecili”.

„Au omorât oricum restaurantele și au fost atât de imbecili, încât am început să băgăm în șomaj tehnic și trebuia să scrii că aveai cu 20% mai puțin... Păi voi cereți mortului să-și scrie certificatul de deces? Păi voi dacă omorâți o afacere, trebuie rapid să luați măsuri! Oamenii n-au luat nici până acum banii, măcar să-i fi dat înainte de Paște.

N-o să mai aibă oamenii bani. Oamenii și-au consumat economiile, cei care au avut, mulți au datorii la bănci, eu am datorii la bănci. Ce societate de consum e aia în care nu poți să consumi?” 

El a mai afirmat că „turismul va fi mort o bună perioadă de timp” și nici nu-și închipuie cum o să iasă la mal statele care se bazau pe acesta.

În opinia sa, trei milioane de români au plecat în țările bogate, iar aceștia nu se vor mai întoarce.

 

Mircea Dinescu: Știți vorba cu ”are țăranul, are și țara”? Nu mai are țăranul nimic

 

Dinescu a deplâns apoi faptul că țăranii au ajuns să-și cumpere alimente de la supermarket, iar noi am ajuns să cumpărăm cartofi din Franța.

„Asta arată și ce e Europa asta până la urmă: e o gogoașă tot cu funcționari! Aici e o lume condusă de funcționari, care nu mai au simțul realității. Dacă România se îngrijea în cei 30 de ani de capitalism de mica proprietate din sate să se dezvolte, ajutați țăranii să-și facă un proiect... Știți vorba cu ”are țăranul, are și țara”? Nu mai are țăranul nimic acum! Și-au omorât porcii, vacile, mor de foame și țăranii. Trăiesc din parizerul de la supermarket și nici pe ăla nu și-l pot lua în fiecare zi. Asta e realitatea românească! Au înflorit supermarketurile la sate. 

Dacă te duci la un supermarket, vei vedea cartofi franțuzești, nu mai spun de chestii olandeze. Nu am știut să ne face un adevărat proiect de țară. Suntem pe locul 2, după Franța, că avem climă bună, pământ bun și ape. Dar ori avem secetă, ori inundații, că nu ne-am făcut din astea de acumulare pentru agricultură. În realitate, stăm foarte prost. Niciun președinte nu a făcut un  proiect adevărat pentru România. 99% din pământurile românești sunt cultivate cu din astea pentru export.

Cum să-și cumpere țăranul lapte și ceapă de la supermarket? E o tragedie pe care o ignorăm!”.

 

Mircea Dinescu: Trebuie oameni deștepți, nu șmecheri care n-au știut să crească din propria meserie și au devenit politicieni / Avem producție mare de polițiști. Instinctul de prădători trebuie schimbat

 

Ca să ne revenim, statul ar trebui să dea bani micilor ferme și pământ tinerelor familii, pentru ca satul să renască și, odată cu el, și țara. În loc ca tinerii să se îngrămădească la Academia de Poliție, doar ca să aibă uniformă și să iasă repede la pensie, mai bine s-ar duce să lucreze pământul, consideră scriitorul.

„România trebuie să regândescă, să se dea bani pentru micile ferme, pentru produs mâncare în satele românești. Fermele mici în jurul Parisului colcăie, nu marile ferme produc mâncare. La noi, s-au făcut tarlale imense și au fost omorâți micii producători.
Trebuie oameni deștepți, nu niște șmecheri care n-au știut să crească din propria lor meserie și au devenit politicieni. Metoda trebuie schimbată, veniți oamenii deștepți, nu cu programe politice cu... în fine... 

Gândește-te că acum o țară e condusă de politicieni și de polițiști. Ăștia habar n-au. Ăștia tineri, în loc să dea năvală să facă ferme, se duc la școala de poliție. Toate fătucile astea drăguțe se zbat să intre la Poliție. Uniformă, ieși la pensie de tânăr... Nu, nene! La țară, licee agricole, dă-le pământ 5 hectare la fiecare! Are țăranul, are țara! 

Avem producție mare de polițiști, nu de castraveți și de cartofi. Ăștia nu știu nimic, habar n-au ce e lumea, ce e viața. Să fie mari în uniformele lor și faptul că te pot opri zilnic... Instictul ăsta de prădători trebuie schimbat”.

 

Mircea Dinescu: Frica de moarte a devenit mai tare decât frica de Dumnezeu / Au omorât și societatea civilă

 

Scriitorul a ținut apoi să critice și „încuscrirea” dintre politicieni, polițiști și șefii Bisericii, precum și incapacitatea acestora de a lua decizii spre binele oamenilor, mai ales a bătrânilor pe care „îi ținea biserica în viață”: „Frica de moarte a devenit mai tare decât frica de Dumnezeu. Pe unii bătrâni îi ținea biserica în viață. Nici aici nu au știut cum să lucreze, dar nici comunicatorii de la Patriarhie, nici preoții n-au știut ce să facă. Această încurscrire dintre autorități, poliție, politicieni, șefii Bisericii... E o decizie a șefilor, știi? Niciun om normal nu mai poate să reacționeze”. 

Dinescu a vorbit și despre moartea societății civile din România: „Societatea civilă e moartă. Unde e societatea civilă? A ieșit în stradă pentru un procuror care era o unealtă a Securității, dar acum nu iese să lupte pentru drepturile copiilor, bătrânilor și a medicilor, care au fost încălcate cu nesimțire. Au omorât și societatea civilă și ideea de Dumnezeu, că și Iisus a fost arestat la domiciliu de Paște, nu doar copiii și bătrânii”.

„Când se va termina cu coronavirus, deși unii ne dau și această speranță că la iarnă va fi mai nasol, când se va spune ”gata am terminat”, să dați imagini cu zilele când s-a terminat Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, să vedeți ce veselie a fost în lume și să vedeți ce tristețe va fi acuma. Lumea nu va zburda pe străzi, nu va fi fericită”, a mai spus Mircea Dinescu, pentru B1 TV.
 

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dinescu ,   Guvern,   Parlament,   Biserica Ortodoxa Romana