Zegrean, după deciziile CCR: Iohannis nu a fost ales să fie păpușă! Dacă toate atribuțiile îi sunt anulate, la ce mai ținem Administrația Prezidențială? Premierul nici nu a trecut prin vot (VIDEO)

Zegrean, după deciziile CCR: Iohannis nu a fost ales să fie păpușă! Dacă toate atribuțiile îi sunt anulate, la ce mai ținem Administrația Prezidențială? Premierul nici nu a trecut prin vot (VIDEO)

Curtea Constituționalăa admis sesizarea Guvernului împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe tema remanierii, şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională. Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a remarcat faptul că președintele Klaus Iohannis rămâne fără puteri, asta deși poporul pe el l-a ales și de la el are așteptări. În schimb, premierul nici nu a trecut prin vreun vot.

Premierul a trimis cererile de remaniere a lui Lucian Șova și Paul Stănescu de la Transporturi, respectiv Dezvoltare și numirea în loc a Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer. Iohannis a respins cele două numiri, dar nu a acceptat nici remanierile. Între timp, Șova și Stănescu și-au prezentat demisiile, iar PSD a făcut două noi propuneri la aceste ministere: Mircea Drăghici la Transporturi, Olguța Vasilescu la Dezvoltare. Iohannis le-a respins și la acestea, dat fiind că ei nu au experiență în aceste domenii. În replică, PSD a sesizat, prin Guvern, Curtea Constituțională. Acum, judecătorii constituționali i-au dat dreptate premierului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Eu nu am văzut comunicatul CCR. Eu sper că nu scrie acolo că trebuie să-i numească pe ceipropuși de premier. Cred că decizia se rezumă la a declara conflict juridic, că văd că tot ce face acum președintele e conflict. Ca să iasă din conflict, trebuie să facă numirile, dar nu neapărat pe acelea. De fapt președintele nu a spus că nu va semna, ci că va semna după decizia CCR.

Eu am spus cu mult înainte că nu e un conflict, președintele nu e obligat să numească într-un anumit termen. Putea să semneze și azi și mâine și mai încolo, dar toți vorbim de termen rezonabil și tot felul de găselnițe. Dar nu e un conflict juridic, pentru că e o decizie mai veche a CCR care spune că e președintele și premierul trebuie să discute și, eventual, să cadă de acord asupra altei persoane.

Dacă nu vrea să semneze ce a primit deja, trebuie să refuze motivat și să fie propuse alte nume. Președintele nu spune că nu vrea să numească, ci că nu vrea să-i numească pe aceia și are dreptul să ceară o dată alte propuneri.

Nu e în regulă ce se întâmplă!Președintele e gâtuit, e lipsit de prerogative și poporul așteaptă de la el să conducă țara, pentru că poporul pe el l-a ales. Premierul nici nu a trecut prin vot.

Președintele nu a fost ales acolo ca să fie păpușă, e ales ca să conducă țara! Dacă toate atribuțiile îi sunt anulate, la ce mai ținem Administrația Prezidențială? Trebuie s-o desființăm…”, a explicat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe