?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Procurorul general: Bugetul alocat ne va pune în imposibilitatea de a ne îndeplini obiectivele

Procurorul general: Bugetul alocat ne va pune în imposibilitatea de a ne îndeplini obiectivele

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 17:58
Foto:Inquam Photos / Adriana Neagoe Politică

Dezbaterile din comisiile juridice reunite ale Parlamentului pe marginea bugetului de stat pe 2019 l-au lăsat, cum era de așteptat, cu un scandal de proporții. Unul dintre cele mai puternice semnale de alarmă a fost tras chiar de către Procurorul general al României. Augustin Lazăr a avertizat că există pericolul ca Ministerul Public să nu-și mai poată atinge obiectivele. 

"Din păcate, propunerile de buget ale ordonatorului principal de credite al Ministerului Public nu au fost împărtăşite, ele fiind reevaluate în minus de Ministerul de Finanţe. Din păcate, în această situaţie vom fi în imposibilitate de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public, astfel cum avem aceste resurse la dispoziţie. Pentru aceasta, noi am formulat câteva amendamente pe care vă rugăm să le aprobaţi, prin care să aveţi în vedere că noi am încadrat, începând cu 1 ianuarie 2019, 66 auditori de justiţie, 25 de procurori numiţi, 18 specialişti, 9 grefieri, de asemenea, în cadrul Ministerului Public funcţionează o secţie de investigare a infracţiunilor din justiţie care a primit o clădire nouă, căreia trebuie să îi achităm chirii, să îi facem îmbunătăţiri, să o dotăm cu echipamente, pentru ca ea să poată funcţiona", a explicat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.

Președintele comisiei, Robert Cazanciuc, i-a transmis lui Lazăr că trebuia să trimită către grupurile parlamentare propunerile în termen: ”Nu a fost depus niciun amendament în termen. Domnul procuror general putea să depună la grupurile parlamentare amendamentele, în termen, din timp. Nu am auzit să fie ceva acceptat până acum”.

PNL și USR au susținut amendamentele Procurorului general, dar singurul care a trecut a fost unul propus de PNL, care prevede majorarea bugetului Ministerului Public cu aproape 9 milioane de lei, banii urmând să meargă către asistență judiciară. Comisiile juridice reunite au avizat bugetul Ministerului Public, cu acest singur amendament.

În forma depusă de Guvern, bugetul Ministerului Public este de 1.315.784.000 lei, în creştere cu 5,56% faţă de 2018.

Citeşte mai multe despre:   augustin lazar,   parlament,   ministerul public
 
 
 
Loading...