Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lazăr, nouă replică în disputa cu Toader

Lazăr, nouă replică în disputa cu Toader

Un articol de: B1.ro - 02 Noi 2018, 23:28
Lazăr, nouă replică în disputa cu Toader Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a acuzat că, în urma unui control efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul General, cele trei inspectoare trimise de CSM în control au trecut pe posturi de consilier chiar la Parchetul General. În replică, Ministerul Public precizează că  din acea echipă de inspectori care a efectuat controlul "două doamne procuror şi-au continuat activitatea" în cadrul Parchetului General după încetarea calităţii de inspector judiciar, prin ajungerea la termen a mandatelor de numire. 

Ministerul Public susține că Inspecția Judiciară a derulat respectivul control în perioada 4 - 29 septembrie 2017, iar din echipă au făcut parte șapte inspectori. În urma controlului s-a constatat că "activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă".

"Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori într-o funcţie de conducere, iar, cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului justiţiei, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J", arată reprezentanţii Ministerului Public.
 

Citeşte mai multe despre:   Augustin Lazar,   Tudorel Toader ,   Parchetul General