Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Aurelian Bădulescu: Robert Negoiţă nu mai e primar de drept al Sectorului 3, e doar musafir / Robert Negoiță: Intenționez să contest ordinul de suspendare în instanță

Aurelian Bădulescu: Robert Negoiţă nu mai e primar de drept al Sectorului 3, e doar musafir / Robert Negoiță: Intenționez să contest ordinul de suspendare în instanță

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 31 Aug 2020, 14:25
Aurelian Bădulescu: Robert Negoiţă nu mai e primar de drept al Sectorului 3, e doar musafir / Robert Negoiță: Intenționez să contest ordinul de suspendare în instanță Politică

UPDATE, 31 augut, ora 16.21: Robert Negoiță a reacționat, luni, după ce a fost notificat „că s-a primit prin email un ordin de suspendare” a sa din funcția de Primar al Sectorului 3. Ordinul a fost emis de Prefectul Municipiului București.

„Spun că am fost notificat de colegi, dat fiind că, așa cum știți, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru Covid-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical. Pe scurt, Prefectul Municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020 pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr 3- Sector 3, mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice”, a scris Robert Negoiță, pe Facebook.

El consideră acest demers ca fiind „pripit și lipsit de responsabilitate”.

„Intenționez să îl contest în instanță. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3”, a adăugat Robert Negoiță.

Robert Negoiță consideră că „este jenant că, în continuare, o parte a clasei politice din România înțelege competiția astfel, adică aleargă după asemenea victorii mici și care nu aduc niciun beneficiu comunității, demonstrând că, pentru unii, baza o reprezintă: 100% politica și 0% munca. Alături de echipa PS3 vreau să vă asigur că noi nu ne dezicem de motto-ul nostru 99% muncă și 1% politică și vom face tot posibilul ca activitatea PS3 să nu fie blocată”.

„Pe voi, cetățenii Sectorului 3, simpatizanți sau nu ai mei ca Primar al S3, vreau să vă asigur de faptul că voi face tot ce ce ține de mine că echipa PS3 pe care am format-o să poată funcționa adecvat. Iar asta, mai ales în această perioadă, în care pregătim și începerea anului școlar, finalizarea unora dintre creșele și grădinițele noi, atât de necesare, dar avem și alte documente importante, inclusiv referitoare la buget, ce trebuie propuse si aprobate”, a mai scris el, în același mesaj.

Știrea inițială: Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat, luni, că Robert Negoiţă nu mai este primarul de drept al Sectorului 3, deoarece candidează pe listele altui partid la alegerile locale. De la ora 16.00, Consiliul Local va lua în discuţie stabilirea unui interimat. Robert Negoiță candidează la Primăria Sectorului 3 din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020, pe care a fondat-o alături de Victor Ponta, liderul Pro România.

 

Aurelian Bădulescu susține că Robert Negoiță nu mai e primar la Sectorul 3
 

„La Sectorul 3 este o problemă. Domnul Negoiţă, ca urmare a faptului că a candidat pe listele altui partid, nu mai este primarul de drept al Sectorului 3. Urmează, în cursul zilei de astăzi, Consiliul Local să ia în discuţie un interimat la nivelul Primăriei Sectorului 3, raportat la faptul că suntem în această perioadă şi trebuie luate şi îndeplinite măsuri de îndată”, a declarat Bădulescu, citat de Agerpres.Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

Acesta a precizat că în Consiliul Local va lua în discuție întoarcerea din concediu a actualului viceprimar şi implementarea măsurilor organizatorice de la nivelul Sectorului 3.

Bădulescu a mai spus că Negoiță este „musafir după ce i-a fost validată candidatura la Sectorul 3 pe listele altui partid”.

 

Robert Negoiță candidează la Primăria Sectorului 3 din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020

 

Pe 26 iulie, Victor Ponta, președintele Pro România, și Robert Negoiță, liderul nou înființatului Partid Bucureşti 2020, au anunțat formarea Alianţei Pro Bucureşti 2020. Fostul premier a precizat că noua alianță se adresează celor care nu vor să fie prizonierii binomului PSD - PNL. 

Și Robert Negoiţă a prezentat Alianța Pro Bucureşti 2020 ca pe o alternativă la vechile partide: „Este un obiectiv al nostru de a propune o alternativă şi nu doar atât, noi chiar ne propunem să fim altfel. Bucureştiul se sufocă de lipsă de infrastructură. Avem nevoie în Bucureşti de un primar care să fie omul faptelor, nu al vorbelor”.

Ponta a spus atunci despre Negoiţă că „ar fi un primar foarte bun şi al Capitalei. L-aş susţine cu mare încredere pentru funcţia de primar general şi în 2020,  şi în 2024”.

Primarul Sectorului 3 a mai afirmat că i-ar fi fost simplu să candideze pentru un nou mandat din partea PSD, dar nu a vrut pentru că acest partid a ajuns să facă „ticăloșii”.

 

Negoiță, testat pozitiv cu coronavirus

 

Pe 26 august, Robert Negoiță a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirus. El a povestit că a început să se simtă rău într-o seară, când a fost lovit de o durere de cap puternică și de o stare de epuizare.

„Nu am avut nicio problemă specială de sănătate, vreun simptom specific, până aseară când am început să mă simt rău. O durere de cap ce nu a cedat pe parcursul nopții și o stare generală de slăbiciune și moleșeală. Dat fiind că starea de rău a continuat, dimineață, m-am prezentat pentru a fi testat. Din păcate, rezultatul este pozitiv”, a scris Negoiță, pe Facebook.

El i-a rugat pe cei cu care a intrat în contact în ultima perioadă să se testeze. 
 

Citeşte mai multe despre:   Aurelian Badulescu,   Robert Negoita,   primar Sectorul 3