Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul de Externe, întâlnire cu președintele Lockheed Martin Corporation, unul din cei mai mare producător de echipamente militare

Ministrul de Externe, întâlnire cu președintele Lockheed Martin Corporation, unul din cei mai mare producător de echipamente militare

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Ian 2020, 16:36
Ministrul de Externe, întâlnire cu președintele Lockheed Martin Corporation, unul din cei mai mare producător de echipamente militare Foto: Ministerul Afacerilor Externe Politică

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut marți o întânire cu Marillyn A. Hewson, președintele și directorul executiv al companiei americane de produse și servicii militare Lockheed Martin Corporation, aflată în vizită la București. La întâlnire a participat și ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman.

La întânirea cu președintelui celui mai mare producător de echipamente militare, Aurescu a subliniat că România și Statele Unite au un Parteneriat Strategic foarte puternic, cu un important potențial de dezvoltare, și a remarcat rolul cooperării cu parteneri americani, cum este compania Lockheed Martin, în ceea ce privește întărirea Parteneriatului Strategic pe dimensiunile de apărare, economie și cercetare, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, a subliniat importanța pe care România o acordă asigurării securității naționale și regionale, cât și respectării angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice. 
În acest context, ministrul de externe a precizat că țara noastră își menține angajamentul de alocare a 2% din PIB pentru bugetul apărării și va continua eforturile de consolidare a capacităților naționale de apărare.

Șeful diplomației române a menționat principalele obiective ale României în materie de apărare, pentru care dimensiunea cooperării cu SUA este deosebit de importantă, atât sub aspectul dotării cu echipamente adecvate contextului de securitate specific din regiunea Mării Negre, cât și sub cel al asigurării unei prezențe militare substanțiale a partenerului american în România.

Cei doi interlocutori au trecut în revistă tradiția și diversitatea cooperării dintre România și Lockheed Martin, dar și oportunitățile de consolidare a colaborării, atât în domeniul industriei de apărare, prin proiecte vizând mentenanța și modernizarea unor echipamente din domeniul aviatic, cât și în domeniul cercetării. Ministrul român a subliniat interesul pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare în România, prin implicarea cercetătorilor români, cu accent pe noile tehnologii. De asemenea, a evocat posibilitatea unor proiecte în cadrul dimensiunii culturale a Parteneriatului Strategic care ar putea fi sprijinite de Lockheed Martin în România.

La rândul său, Marillyn Hewson s-a arătat interesată de continuarea implicării Lockheed Martin Corporation în țara noastră și, subliniind existența în România a unei forțe de muncă talentate și bine pregătite și a unei baze industriale solide, a susținut obiectivul de a dezvolta proiecte comune în domeniile industriei de apărare și cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligența artificială.

Lockheed Martin este cea mai mare companie de produse și servicii militare la nivel mondial în ce privește veniturile. În anul 2019, vânzările s-au ridicat la 53,8 md USD, compania situându-se pe poziția a 59-a în topul Fortune 500. Lockheed Martin este prezentă în 75 de țări din întreaga lume, inclusiv în România (din 1997) și are aproximativ 105.000 de angajați.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   Adrian Zuckerman,   Lockheed Martin