Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Autoritățile de la Kiev în telegramele WikiLeaks: România și Moldova s-ar putea uni în Romanova

Autoritățile de la Kiev în telegramele WikiLeaks: România și Moldova s-ar putea uni în Romanova

Un articol de: - 28 Mar 2011, 17:15
Autoritățile de la Kiev în telegramele WikiLeaks: România și Moldova s-ar putea uni în Romanova Foto: albumdefamilie.ro Politică

Autoritățile de la Kiev bănuiesc că relațiile dintre România și Republica Moldova se îndreaptă către alipirea celei din urmă la teritoriul României, conform uneia dintre telegramele WikiLeaks, publicată de HotNews.

În documentul confidențial al Ambasadei de la Kiev, din 2007, ucrainienii susțin că Guvernul de la București promovează o politică a “României Mari” care vizează zone din Ucraina, Ungaria și Moldova.

"Ucrainenii au constatat că politicienii din Republica Moldova, promovând o politica pro-europeană, susțineau tacit intrarea Moldovei în UE prin România, cu posibilitatea ca Moldova de la dreapta Nistrului să se unească, eventual, cu România, iar stânga Nistrului (Transnistria) să revină la Ucraina. În loc să fie absorbită de România, Moldova de la dreapta Nistrului s-ar putea uni cu România într-o structură supra-națională, "Romanova"", se arată în telegrama publicată de WikiLeaks.

 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Ucraina,   Kiev,   Wikileaks