Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General, în cazul imaginilor cu sacii de voturi

Avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General, în cazul imaginilor cu sacii de voturi

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Oct 2020, 16:11
Avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General, în cazul imaginilor cu sacii de voturi Politică

Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, a precizat că avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General, în cazul imaginilor cu sacii de voturi din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, care au apărut miercuri seară în spațiul public. Anunțul a fost făcut joi, pentru Agerpres.

Dan Tudorache a anunțat că avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General, în cazul imaginilor cu sacii de voturi

 

Dan Tudorache susține că avocatul a justificat plângerea prin faptul că anumite persoane au intrat în sala cu sacii de voturi doar cu acordul președintelui BES, fără a exista totuși o decizie a Biroului Electoral al Sectorului 1 în acest sens.

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 (BES 1) din Bucureşti a făcut o serie de precizări în ceea ce privește imaginile respective. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții BES 1 susțin că imaginile au fost suprinse în noaptea de 28 spre 29 septembrie 2020, iar persoanele care apar în înregistrare sunt „preşedintele Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 care, împreună cu preşedintele secţiei de votare, au intrat în cameră pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor. Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi ai USR-PLUS”.

„Având în vedere informaţiile şi imaginile apărute în spaţiul public, prin care se induce ideea că membri ai Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din încăperea securizată a unor saci cu voturi, întreaga prezentare în spaţiul public începând cu seara zilei de 30.09.2020 fiind denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Cu titlu preliminar facem precizarea că toţi membrii Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 şi-au desfăşurat activitatea în mod continuu, începând cu data de 27.09.2020, ora 06.00 şi până la data de 29.09.2020, în jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29.09.2020, în jurul orei 09.30 şi s-a finalizat la data de 30.09.2020, în jurul orei 01.30.

În perioada dintre 29.09.2020, ora 03.00 şi 30.09.2020, ora 09.30, în care sediul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 a fost închis, acesta a fost păzit de către o persoană din cadrul Jandarmeriei. Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, împreună cu jandarmul au stat atât membrul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 din partea PSD, cât şi doi candidaţi din cadrul USR.

Accesul în încăperea în care sunt depozitate materialele electorale se face doar la cererea preşedintelui sau a locţiitorului Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces-verbal de predare-primire a încăperii”, se arată în comunicatul citat de News.ro

Citeşte mai multe despre:   Dan Tudorache