Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna critică PSD si UDMR pentru blocarea revenirii la alegeri locale în două tururi. Vorbeşte de dezastrul din Bucureşti

Dan Barna critică PSD si UDMR pentru blocarea revenirii la alegeri locale în două tururi. Vorbeşte de dezastrul din Bucureşti

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Dec 2019, 18:02
Sursă foto: Facebook / Dan Barna Politică

PSD, UDMR și reprezentanții minorităților s-au opus în Biroul Permanent din Camera Deputaților introducerii proiectului de lege privind revenirea la alegeri locale în două tururi pe ordinea de zi la vot, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, într-o postare de pe Facebook, de luni.

"Astăzi, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților s-au opus în Biroul Permanent din Camera Deputaților introducerii proiectului USR privind revenirea la alegeri locale în două tururi pe ordinea de zi la vot", a scris Dan Barna pe Facebook.

"Nu prin tertirpuri ieftine asigurăm guvernări locale competenţe și cu fața spre oameni", a adăugat el.

De precizat că, de regulă, în cazul în care un proiect este respins în Biroul Permanent, el nu mai este inclus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Şi dacă nu mai este inclus pe ordinea de zi, atunci el nu poate fi suspus votului în plen.

În unele cazuri există şi posibilitatea includerii pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a unui proiect respins în prealabil de Biroul Permanent, însă doar dacă președintele de ședintță este de acord. Însă chiar dacă este de acord, de regulă votul din Biroul Permanent se reflectă cu cel din plenul Camerei Deputaţilor. 

Prin urmare, în cazul de faţă, un astfel de proiect de lege ar fi respins. Un astfel de scenariu este cu atat mai plauzibil cu cât atât PSD, cât și UDMR, au tot interesul să mențină legislația actuală, întrucât le-ar garanta un număr mai mare de primari. Iar un număr mai mare de primari crește șansele obținerii unui scor mai bun la alegerile parlamentare.

Ulterior, preşedintele USR a oferit ca exemplu şi controversatul mandat al Gabrielei Firea la şefia Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, precum şi modul în care ea a câştigat funcţia (adică cu un număr de doar 246.553 de voturi).

"Dezastrul curent din administrația Bucureștiului ne e martor cu privire la ce poate produce actualul sistem", a mai scris președintele USR.

Postarea originală de pe Facebook a preşedintelui USR, Dan Barna

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR,   PSD,   UDMR
 
Loading...