Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Suferința unui tată. Eugen Iancu, la 4 ani de la Colectiv: „Niciunul nu-și dă demisia, niciunul nu-și asumă nimic, parcă nici n-ar fi murit 64 de oameni. Ăștia sunt disperați și se agață de postul lor. Atâta tot! (VIDEO)

Suferința unui tată. Eugen Iancu, la 4 ani de la Colectiv: „Niciunul nu-și dă demisia, niciunul nu-și asumă nimic, parcă nici n-ar fi murit 64 de oameni. Ăștia sunt disperați și se agață de postul lor. Atâta tot! (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Oct 2019, 21:02
Suferința unui tată. Eugen Iancu, la 4 ani de la Colectiv: „Niciunul nu-și dă demisia, niciunul nu-și asumă nimic, parcă nici n-ar fi murit 64 de oameni. Ăștia sunt disperați și se agață de postul lor. Atâta tot! (VIDEO) Politică

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, a declarat, pentru B1 TV, că este inadmisibil ca la patru ani de la tragedia din clubul Colectiv nici acum să nu avem măcar un proces spre final legat de cauzele producerii acestei tragedii. Iancu a mai susținut că statul român nu a învățat nimic și că nimic nu s-a schimbat deoarece factorilor de decizie nu le pasă decât de imagine.

Alexandru Mihai Iancu (22 de ani), fiul lui Eugen Iancu, a fost a 59-a victimă a incendiului din Colectiv. Nu a fost transferat în străinătate și a murit la 3 săptămâni după incendiu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Nu e posibil să ai un incident cu 64 de victime, 27 în acea noapte, 37 apoi în spital, și să nu ai un proces poate nu terminat dar, oricum, aproape de final legat de cauzele incendiului. Nu e posibil să nu existe un proces început legat de ce a urmat după, că au murti 37 după. nimeni nu și-a pus întrebarea: acea intervenție a fost bună, condițiile din spitale au fost ok?

Copilul meu a murit cu 28% declarat de medici, arsuri pe suprafața corporală, dar a murit cu cinci bacterii nosocomiale. Cu 28% arsuri, în orice spital civilizat din lumea asta scapi. Asta e o arsură mică. Au scăpat din Colectiv și cu arsuri de 70-80% din cei care au avut șansa să plece din țară

Ne interesează să știm de ce în centrul Bucureștiului, într-un club care funcționa cu autorizații date de sub mână, cum s-au dat și se dau autoritățile, n-au fost în stare să-l găsească. 112 n-a știut adresa, pompierii au greșit adresa, s-au dus prin spate, apoi au venit pe jos fără căști, fără nimic. A fost haos total, nimeni nu știa ce are de făcut, pentru că nu exista o conducere”, a declarat Eugen Iancu, pentru B1 TV.

Iancu s-a arătat revoltat că în acești ultimi patru ani nu s-a făcut nimic nu doar legat de acest caz, ci în general de modul în care statul își tratează cetățenii, și asta pentru că singura preocupare a factorilor de decizie este imaginea: „În patru ani nu s-a făcut nimic, niciun pas înainte, doar câteva mișcări de imagine, invitați de afară, să le arăm cât de dotați suntem noi, că la cumpărături suntem buni. Nu s-a învățat nimic, pentru că suntem preocupați doar de imagine. Nimeni nu e preocupat de viață, de soarta cetățeanului”.

„Veți mai vedea filmări în care împing trupurile cu piciorul și cu pixul telescopic, le ridică hainele să vadă dacă mai mișcă. Vor apărea toate, că trebuie să vedem care e realitatea”, a mai spus Iancu.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

El a avut o reacție și vizavi de ieșirea nervoasă a Orlando Șchiopu, prim-adjunct al inspectorului șef în octombrie 2015, care, în noaptea tragediei, a spus 'Dă-i în p.... mea' despre morții din club. (Detalii AICI)

„Acești oameni nu au fost conduși, nu au exerciții și atunci e normal să fie nervoși când se trezesc în fața unei acțiuni căruia nu știu ce să-i facă față. Sunt depășiți, mint, niciunul nu-și dă demisia, niciunul nu-și asumă nimic. Totul a fost perfect, parcă nici n-ar fi murit 64 de oameni. Oamenii ăștia sunt disperați și se agață de postul lor. Atâta tot!”, a declarat Eugen Iancu.

Raed Arafat a anunțat că își va exprima punctul de vedere referitor la cele dezvăluite joi de Libertatea, în cazul ”Colectiv”, abia după comemorare și după ce vor trece alegerile prezidențiale. (Detalii AICI)

În legătură că această reacție a lui Arafat, Iancu a susținut că: „Și-a făcut niște calcule, știe că povestea va dispărea în două-trei zile. Săptămâna viitoare comemorăm, apoi toată atenția va fi pe prezidențiale. Zilele astea își pregătește apărarea. Sigur va veni cu justificări și ne va spune iar povești. Peste o săptămână nu va mai fi intersant pentru nimeni subiectul. Așa mergem înainte. Dânsul nu are nicio vină niciodată, deși în Ministerul de Interne, în tot ce dânsul coordonează, nu mișcă un pai fără ca dumnealui să știe”.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Iancu,   Colectiv,   Raed Arafat