Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis: Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare / Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat (VIDEO)

Iohannis: Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare / Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Oct 2019, 14:34
Iohannis: Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare / Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat (VIDEO) Foto: Facebook / Klaus Iohannis Politică

Președimntele Klaus Iohannis a anunțat că marți cel târziu va desemna noul premier al României. Acesta a insistat că din noul Executiv nu va face parte niciun PSD-ist. Noul Guvern va fi unul PNL sau în jurul PNL, a mai precizat șeful statului. Iohannis a inistat că Guvernul PNL nu va tăia salriile și pensiile, după cum în mod mincinos susțin PSD-iștii. El a mai avertizat social-democrații să nu se apuce să cheltuie banii românilor atât cât Guvernul Dăncilă va mai exista.

„Azi am convocat prima rundă de consultări cu partidele. PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluța politică și dorința românilor. Au lipsit nemotivat de la consultări, adică au chiulit. 

Acum e nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, pe care l-am numit de tranziție, deoarece chiar dacă avem anticipate sau alegeri la termen, va fi în fucnțiune pentru scurt timp.
E nevoie să se instaleze urgent, pentru că orice zi în plus cu acest guvern interimar PSD-ist e o zi pierdută pentru România și pentru români. 

Vreau să lămuresc un lucru din capul locului: prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic.

Azi s-au prezentat partidele și PNL, care a venit primul la consultări, a spus răspicat că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat. Celelalte formațiuni toate au afirmat că vor sprijini, într-o formă sau alta, o astfel de abordare. Așa că de pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe”, a declarat președintele Klaus Iohannis, al finalul primei runde de consultări.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Iohannis a respins ferm acuzațiile PSD, potrivit cărora liberalii, odată ajunși la Putere, vor tăia salariile și pensiile: „Nu se vor tăia pensiile și salariile! Spun pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD-iștilor. Repet: nu vor exista tăieri de pensii și salarii”.

Klaus Iohannis a precizat că va mai urma o rundă de consultări, iar marți cel târziu va anunța ce premier a desemnat: „Consultările începute azi vor fi continuate luni, poate chiar și marți într-o formulă mai restrânsă pentru a clarifica foarte bine ce și de ce trebuie făcut. Vreau să știe toată lumea că intenționez să fac repede o desemnare. Cel târziu marți voi desemna un premier, care va veni în Parlament cu propunerea de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare”.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Cotroceni,   Guvern