Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raed Arafat, certat de Marcel Vela: „Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar PR grozav și era să moară un copil din neglijență sau proastă organizare”

Raed Arafat, certat de Marcel Vela: „Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar PR grozav și era să moară un copil din neglijență sau proastă organizare”

Un articol de: Redacția B1.ro - 31 Dec 2019, 11:53
Raed Arafat, certat de Marcel Vela: „Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar PR grozav și era să moară un copil din neglijență sau proastă organizare” Sursă foto: hepta.ro Politică

Marcel Vela, ministrul de Interne, l-a acuzat pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), că SMURD-ul are un PR bun. Și cam atât. 

Referindu-se la cazul din Vâlcea al fetiței care nu a putut fi preluată de elicopterul SMURD, care nu poate decola noaptea, Vela l-a întrebat pe Arafat: „Dacă fiica pe care o știți, așa cum părinții au suferit, văzând copilul lor în suferință, ar fi pățit ceva? Nu ar fi fost MAI blamat, pus la zid, scăzut în ochii cetățenilor, ca încredere, ca apreciere, pentru că ne organizăm doar așa, de ochii lumii?”.

Ministrul a precizat că va trimite Corpul de Control la Vâlcea pentru a afla exact ce s-a întâmplat. 

„Dacă salvez viața unui român, îmi asum orice risc pentru a lua măsuri coercitive pentru cei care nu și-au îndeplinit sarcinile așa cum prevede legea. Pe viitor, nu se va mai repeta, în mandatul meu, o asemenea situație, în care un copil a suferit. Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, PR grozav ce bine organizăm noi salvarea oamenilor și era să moară un copil, din neglijență sau proastă organizare”, a continuat ministrul de Interne.

„Avem nevoie de piloți, domnule ministru”, i-a spus Raed Arafat

„Faceți rost”, a replicat Vela. 

„Motivul pentru care zboară acum numai cele două centre sunt pentru că au echipe ca să asigure funcționalitatea elicopterului 24 din 24. În celelalte centre, dacă decolează un elicopter noaptea după o anumită oră, înseamnă că, a doua zi, acest elicopter nu intră în serviciu decât după ora 11-12 și pune în risc ca anumite intervenții primare să nu rezolve”, a explicat Arafat.

Citeşte mai multe despre:   Raed Arafat,   Ion Marcel Vela,   DSU,   SMURD