Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă: 'Domnul Iohannis trăieşte în altă lume, se vede stăpân în stratosferă'. Ce ar vrea liderul PSD să dezbată cu Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă: 'Domnul Iohannis trăieşte în altă lume, se vede stăpân în stratosferă'. Ce ar vrea liderul PSD să dezbată cu Klaus Iohannis

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Noi 2019, 20:32
Sursă foto: hepta.ro Politică

Miercuri seara, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD, Viorica Dăncilă, şi-a reluat invitaţia la dezbatere adresată preşedintelui Klaus Iohannis şi i-a prezentat acestuia şi o listă de "teme" pe care să le pregătească până duminică (dată la care ar urma să aibă loc dezbaterile).

Fostul premier și-a reluat invitația la dezbatere electorală, adresată președintelui Klaus Iohannis.

"Vorbim astăzi de doi candidati aleşi prin votul românilor, al tuturor românilor, care au intrat în comepetiție pentru preşedinţia României. (...) pentru o ţară întreagă, dar nu şi pentru acest preşedinte, este normal, corect, şi de demoocratic să existe o dezbatere corectă, o confruntare de idei şi programe. 

În 2014, Klaus Iohannis, ne spunea textual ca o dezbatere între contracandidat este absolut necesară şi aşteptata de toţi romanii. Se pare că multe s-au intamplat în acesti cinci ani de mandat cu principiile şi valorile lui, dacă ne spune că românii numai merită o astfel de dezbatere. După această logică ne putem aştepta să ne spună că românii numai merită să-şi exprime opţiunea politică dacă aceasta nu este PNL.

Tot în această seară, l-am văzut cum îşi arogă meritele penţru buna-desfasurare a alegerilor din diaspora, deşi ştim că creşterea secţiilor de votare şi votul prin corespondenţa sunt meritele guvernului Dăncilă.

Domnul Iohannis trăieşte în alta lume, se vede stăpân în stratosferă. Realitatea este ca o astfel de dezbatere, în faţa tuturor românilor, ar demonta imediat toată propaganda şi toate atacurile mizerabile din ultimii ani, la adresa mea şi a PSD. Probabil de aici tot acest refuz.

Încă îl aştept pe domnul iohannis să găsească înţelepciunea, tăria şi mai ales curajul de a accepta invitaţia la dezbaterea mea.

Îl invit astăzi, pe domnul Iohannis, în acest weekend la TVR ca să ne prezentăm viziunea pentru următorii cinci ani. (...) O să-i dau de astăzi subiectele.

  1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veţi renunţa la imunitatea oferită de funcţia prezidenţială. De ce aţi minţit?
  2. Cum v-aţi făcut datoria de preşedinte pentru care v-au ales şi v-au plătit cetăţenii dacă în timpul mandatului aţi staţi mai mult în vacanţă decât la muncă?
  3. Ca preşedinte care a încălcat Constituţia şi deciziile CCR, credeţi că meritaţi voturile romanilor pentru un al doilea mndat?
  4. Aţi făcut promisiuni mari pentru țară, de exemplu intrarea în Schengen și ridicarea vizelor pentru Statele Unite. E normal să nu va respectaţi în cinci ani angajamantele?
  5. Ne vorbiţi de România normală. credeţi că este normal să vorbiţi de jusitie şi integritate în timp ce dumneavoastră aveţi o problemă de corupţie cu casa?
  6. În primele zile de la instalare, guvernul PNL a anunţat că vrea să renunţa la subvenitii, că nu poate plăti salarii, că vrea noi taxe şi că bugetarii să muncească până la miezul nopţii. Acesta este guvernul pe care vi-l doriţi pentru România în următoarea perioadă?
  7. De ce aţi luat în derâdere pactul pentru bunăstare al PSD?"
Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Klaus Iohannis,   alegeri prezidentiale
 
Loading...