Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Baconschi, despre schimbarea siglei şi denumirii PDL: PSD şi PNL au făcut-o şi nu se tem!

Baconschi, despre schimbarea siglei şi denumirii PDL: PSD şi PNL au făcut-o şi nu se tem!

Un articol de: - 03 Apr 2011, 12:07
Baconschi, despre schimbarea siglei şi denumirii PDL: PSD şi PNL au făcut-o şi nu se tem! Foto: evz.ro Politică

În cadrul emisiunii "După 20 de ani", transmisă duminică de ProTV, Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat anumite voci din PDL susţin că nu este recomandată schimbarea denumirii şi a siglei înainte de 2012, el menţionând că PSD şi PNL au făcut împreună o astfel de schimbare şi nu se tem. Vorbind despre intenţia lui Vasile Blaga de a schimba numele PDL, Baconschi a reamintit că a discutat public despre această temă.

"M-am pronunţat deja public în favoarea unei asemenea modificări, de nume şi de emblemă, dar aud alte opinii din partid care spun că din punct de vedere electoral în 2012 nu ar fi bine. Deşi, în definitiv, PSD şi PNL s-au contopit sub o nouă siglă şi nu le este teamă", a spus ministrul.

Întrebat deste motivul schimării numelui partidului, în condiţiile în care oamenii rămân aceiaşi, Baconschi a declarat că atât el cât şi alţi membri sunt noi în partid.

"Eu nu sunt vechi în acest partid, sunt o figură nouă în partid. Mai sunt şi alte figuri noi de personalităţi publice care s-au hotărât ca în aceste timpuri dificile să-şi asume responsabilitatea de a se ocupa de binele cetăţii. Aduc destulă experienţă şi credibilitate. Un proces de înnoire într-un partid trebuie să înceapă de undeva şi trebuie să continue", a spus el.

Baconschi a precizat că moţiunea la care a lucrat împreună cu Emil Boc va avea puncte comune cu cea redactată de Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde, fapt care arată "că PDL se comportă ca un partid de centru-dreapta", a comentat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Ministrul de Externe,   Teodor Baconschi,   PSD,   PNL,   PDL,   Vasile Blaga,   Sorin Frunzaverde ,   Emil Boc