Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bănicioiu: Cuvântul șpagă trebuie să ne iasă din minte. Va exista un set de tarife pentru medici, aceștia având libertatea să aibă pacienţi privaţi şi într-un spital public

Bănicioiu: Cuvântul șpagă trebuie să ne iasă din minte. Va exista un set de tarife pentru medici, aceștia având libertatea să aibă pacienţi privaţi şi într-un spital public

Un articol de: - 06 Oct 2015, 21:19
Bănicioiu: Cuvântul șpagă trebuie să ne iasă din minte. Va exista un set de tarife pentru medici, aceștia având libertatea să aibă pacienţi privaţi şi într-un spital public Politică

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că așa-numita legiferare a spăgii va fi, de fapt, un set de tarife pentru medici, un tip de onorariu care există și în alte state europene, informează Mediafax.

Acesta a mai declarat că setul de tarife va fi stabilit împreună cu conducerea spitalului și că medicii vor avea libertatea de a trata pacienţi privaţi şi într-un spital public.

"Trebuie să dăm posibilitatea ca cei care muncesc mai mult să poată câştiga suplimentar. Deci ce au făcut alte state din Europa, la care trebuie să ne raportăm şi noi. Adică, dacă (medicul - n.r.) vrea să aibă pacienţi privaţi, trebuie să-i dăm posibilitatea să facă acest lucru şi în spitalul public. Nu trebuie să mai meargă el la nu ştiu ce clinică privată. Pleacă de la spitalul de stat, se duce acolo, pierde timp, pacientul este trimis de multe ori intenţionat de la spitalul public în partea cealaltă şi tot aşa, pierde toată lumea. Aşa va fi vorba de tarife foarte bine reglementate împreună cu conducerea spitalului şi onorarii pentru medici. Deci nu este vorba de şpagă şi ar trebui să ne iasă din minte acest cuvânt", a declarat Ministrul Sănătății.

Acesta a mai precizat că onorariile vor fi fiscalizate şi vor intra pe cardul medicului. Totodată, vor fi stabilite niște criterii pentru a se stabili ce pacienți vor putea beneficia de aceste servicii  "la fel şi numărul de proceduri, numărul de intervenţii, numărul de consultaţii vor fi foarte clar reglementate prin norme la această lege".

"Repet, haideţi să nu punem tot răul înainte şi să vedem că lucrurile acestea funcţionează în alte state, cum e Franţa de exemplu. Mulţi dintre pacienţii noştri cred că şi-ar dori să fie sistemul nostru românesc cum e cel de acolo. Haideţi să luăm partea bună a lucrurilor, încercăm să o adaptăm cât mai bine şi să fie cât mai fezabilă în România şi cred că va fi o schimbare de sistem importantă, în viitorul foarte apropiat", a mai declarat Bănicioiu.

Citeşte mai multe despre:   medici,   spaga