Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bănicioiu (PSD): PDL şi UDMR să renunţe la asumare pe Legea sănătăţii

Bănicioiu (PSD): PDL şi UDMR să renunţe la asumare pe Legea sănătăţii

Un articol de: - 08 Ian 2012, 15:59
Bănicioiu (PSD): PDL şi UDMR să renunţe la asumare pe Legea sănătăţii Politică

Social democraţii contestă legea sănătăţii. Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu spune că demersul este antisocial şi că un astfel de proiect trebuie dezbătut o perioadă mai mare de timp, nu doar 30 de zile.

Opoziţia susţine că jumătate din populaţia României va rămâne neasigurată, în condiţiile în care se va desfiinţa sistemul naţional de asigurări de sănătate. Mai mult, USL spune că dacă se va ajunge la asumarea răspunderii pe această lege, vor depune moţiune de cenzură.

Considerăm că este un demers antisocial prin faptul că se renunță pentru prima dată în 20 de ani la sitemul anterior de asigurări. Românii cotizeeză și ar trebui să știe din start ce primesc. Dezbaterea nu ar fi trebuit să înceapă fără un pachet de bază, ca românii să știe ce primesc de acești bani. Nu au cum să fie polițe de 0 euro că nu pot acoperi necesitățile de tratament ale românilor. Aproape jumătate din populația României va rămâne neasigurată”, a spus Bănicioiu.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a solicitat PDL şi UDMR să renunţe la ideea asumării răspunderii pe Legea sănătăţii, el menţionând că este necesar un consens politic pentru un astfel de proiect, concretizat într-un pact, şi arătând că, în caz contrar, PSD ar iniţia o moţiune de cenzură.

Vreau să solicit PDL şi UDMR să renunţe la ideea asumării pe această lege. Considerăm că trebuie ca legea să urmeze tot traseul parlamentar (...). Ar trebui să existe un consens pe această lege şi, aşa cum a fost semnat un pact pe educaţie, credem că ar putea fi semnat un pact pe sănătate, de la care Cotroceniul n-ar trebui să facă rabat", a precizat Bănicioiu într-o conferinţă de presă.

PSD contesta legea sănătății
Embed:

Citeşte mai multe despre:   PDL,   UDMR,   Legea Sanatatii