Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Barna, întrebat de problemele penale ale comisarului propus de Franța: 'În principiu, nu o vom susține' / Atât liderul USR, cât și Dacian Cioloș, susțin că nu cunosc situația lui Sylvie Goulard (VIDEO)

Barna, întrebat de problemele penale ale comisarului propus de Franța: 'În principiu, nu o vom susține' / Atât liderul USR, cât și Dacian Cioloș, susțin că nu cunosc situația lui Sylvie Goulard (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 12 Sep 2019, 17:24
Foto: facebook.com/DanBarnaUSR Politică

Situație extrem de stânjenitoare pentru liderii USR-PLUS care după ce au susținut în țară inițiativa "Fără Penali în Funcții Publice" sunt puși în situația de a veni candidat din partea Franței, parte parte a grupului Renew Europe, o persoană cercetată pentru angajări fictive, o speță foarte similară cu cea în care a fost condamnat Liviu Dragnea.

După numeroase insistențe ale presei, Dan Barna a oferit, joi, un răspuns mai tranșant pe această speță și a afirmat că el nu cunoaște situația dar dacă se confirmă "de principiu", Sylvie Goulard nu va fi votată de europarlamentarii USR-PLUS.

"Este o decizie, nu am finalizat încă discuțiile cu colegii noștri, cei 8 europarlamentari pe care îi avem la Bruxelles. Voi veni cu un răspuns la această întrebare, la momentul de față nu știu care este poziția grupului, funcționând la propriu ambele partide, USR și PLUS, cu discuții directe, nu poți da un ordin să voteze într-un fel sau altul. Susținem oricum aceste principii de integritate, fără penali și celelalte. 

Eu personal, necunoscând situația doamnei candidat al Franței, nu pot să mă exprim în această conferință de presă că nu cunosc speța. 

O să revenim cu un răspuns foarte clar pe acest subiect. În principiu, nu vom susține, dar nu există dubiu aici, dacă este adevărat, nu e niciun dubiu, poziția noastră este împotriva oricărei persoane cu probleme penale indiferent dacă e susținută de Germania, Franța sau România. Nu știu speța, dar dacă se confirmă ce spuneți e clar", a răspuns Dan Barna, după numeroase insistențe ale presei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

VIDEO: Independent TV Hunedoara

De altfel, trebuie remarcat că nici Dacian Cioloș nu cunoaște speța și afirmă, într-o postare pe Facebook, că o poziție privind felul în care se va vota va fi luată după ce va fi evaluată propunerea Franței pe baza criterilor de integritate.

"Pentru că în spațiul public din România au apărut numeroase întrebări și opinii legate de poziția europarlamentarilor Alianței USR PLUS față de candidaturile la posturile de comisari europeni, facem următoarele precizări:

1. Europarlamentarii USR PLUS îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel român, și pe cel francez, și pe oricare alt candidat pentru un post de comisar european. Vom folosi aceleași criterii de evaluare: raportarea la valorile Uniunii Europene și angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului și posibilele conflicte de interese.

2. În cazul Rovanei Plumb au apărut deja puncte de vedere ale europarlamentarilor USR PLUS, pentru că activitatea doamnei Plumb ne este cunoscută de mai mult timp. Atât poziționarea ei în raport cu valorile europene, cât și problemele de integritate au fost dezvăluite pe larg de presa din România. În cazurile celorlalți candidați la posturile de comisari europeni, vom solicita același tip de informații pentru a putea judeca cu egală măsură.", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

B1.ro a contactat mai mulţi europarlamentari USRPLUS, în contextul în care aceștia au fost vehemenți în declarațiile lor și au anunțat că nu vor susține candidatura Rovanei Plumb, dar majoritatea au refuzat să ofere vreun răspuns clar. (Detalii AICI)

Propunerea Franţei, sprijinită de grupul Renew Europe, Sylvie Goulard este în centrul unui mare scandal pe o speţă ce seamănă izbitor cu cea în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Mai exact, acuzată că a fost implicată într-o afacere de angajări fictive de asistenți de eurodeputați ai partidului francez Modem.

În perioada 1 iulie 2014 și 28 februarie 2015, la începutul celui de-al doilea mandat de europarlamentar, "nu există nicio dovadă a muncii" asistentului său parlamentar Stephane Therou deşi acesta era remunerat corespunzător.

Citeşte mai multe despre:   USR,   PLUS,   Dan Barna,   Dacian Ciolos,   Franta
 
 
 
Loading...