Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna, clarificări după afirmaţia controversată privind tragedia din Caracal: 'Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România'

Dan Barna, clarificări după afirmaţia controversată privind tragedia din Caracal: 'Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România'

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Aug 2019, 13:42
Foto: Facebook / Dan Barna Politică

Preşedintele USR, Dan Barna, a revenit joi cu explicaţii după ce cu o seară înainte a creat o controversă puternică după ce a dat de înţeles că tragedia de la Caracal putea să nu aibă loc dacă el ar fi fost preşedintele României.

Într-o postare pe Facebook, liderul USR precizaează că nu a vrut niciodată să spună că dacă el e preşedinte nu mai există nenorociri în România, ci doar că din poziţia de conducător al CSAT se putea asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie.

"Vreau să clarific o afirmație care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că președintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie.

Modul în care au acționat Poliția și celelalte instituții publice în ultimele două săptămâni este rezultatul unei degradări continue de ani de zile, în care nimeni nu a pus nici măcar o întrebare. În viziunea mea, președintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncționalitățile din instituții care ajung să producă drame.

Președintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituțiilor din stat, președintele poate seta un standard în privința modului de lucru între instituțiile statului, președintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competență în numirea oamenilor în instituții.

Cred că în 5 ani de mandat se pot schimba multe în sistem cu o implicare continuă din partea președintelui.", a precizat Dan Barna pe Facebook.

În declaraţia dată miercuri seară într-o emisiune la TVR, Dan Barna îl critica pe Iohannis drept un politician din vechea gardă care a adus România în această situaţie a crizei de la Caracal.

"Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…) Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”, a spus Dan Barna, miercuri seara, la TVR.

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna
 
 
 
Loading...