Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Boc şi PDL aşteaptă să piardă majoritatea în Parlament

Băsescu: Boc şi PDL aşteaptă să piardă majoritatea în Parlament

Un articol de: - 24 Mar 2011, 10:12
Băsescu: Boc şi PDL aşteaptă să piardă majoritatea în Parlament Foto: comunicatemedia.ro Politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri,la Realitatea TV, că premierul Emil Boc şi PDL vor pierde majoritatea în Parlament, chiar dacă Boc mai are susţinere  politică.

"Eu am comunicat de mult premierului că vor pierde majoritatea. Văd că aşteaptă să o piardă, şi el, şi PDL", a declarat Băsescu.

Întrebat dacă premierul Boc mai are susţine politică, Traian Băsescu a răspuns afirmativ: “Cred că da. A mea o are fără rezerve, măcar şi pentru ce a facut în madantul de prim-ministru. Ştiu că sunt foarte puţini care îl văd ca pe un mandat reuşit. A avut deficienţe de comunicare, bâlbâieli, dar a tractat ţara prin criza. Se plăteşte politic", a declarat preşedintele.

Cu toate acestea, Traian Băsescu se teme că PDL va rămâne fără susţinere în Parlament, oferind un exeplu concret în această privinţă.

"O lege pe care am trimis-o înapoi nu a putut fi corectată pentru că PDL nu are majoritate în Senat. Probabil că acelaşi lucru îl vom constata şi legat de majoritatea din Camera Deputaţilor. Ce am vazut astăzi nu ma face foarte optimist", a spus Băsescu.

"Premierul independent e o posibilitate, dacă se pierde majoritatea. M-ar bucura să o accepte întreaga clasă politică, dar nu cred că suntem la maturitatea în care să gândim solidar în situaţii dificile”, a adăugat preşedintele.

Referitor la respingerea în Senat, a cererii de reexaminare a TVA-ului de 5% la alimentele de bază, Băsescu a spus că ar putea să promulge o astfel de lege, "cu condiţia ca cei care cer acest lucru să garanteze că răspund de neplata pensiilor şi a salariilor".

Puterea pierde, premierul cade


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Emil Boc,   PDL,   Parlamentul Romaniei,   presedinte