Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Când eram președinte nu-mi convenea să-mi tragă câte două perechi de palme CSM-ul de câte ori deschideam gura despre justiție, dar tot am făcut observații publice despre disfuncționalitățile din sistem (VIDEO)

Băsescu: Când eram președinte nu-mi convenea să-mi tragă câte două perechi de palme CSM-ul de câte ori deschideam gura despre justiție, dar tot am făcut observații publice despre disfuncționalitățile din sistem (VIDEO)

Un articol de: - 16 Feb 2017, 19:11
Foto: Obiectiv.info Politică

Traian Băsescu a insistat, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, că a condamnat disfuncționalitățile din sistemul de justiție încă de când era președintele României, dar a fost oarecum rezervat, pentru că CSM îi făcea observații de fiecare dată. În schimb, jurnalista Anca Mireanu de la PSnews a remarcat că, totuși, până de curând nu a existat niciun fel de revoltă publică față de presupuse derapaje din acest sistem.

Băsescu a intervenit pentru B1 TV după ce jurnalista l-a acuzat că, în timpul mandatului de președinte, avea o cu totul altă abordare pe acest subiect decât are acum.

”Vreți să-mi spuneți ce poate face un președinte care citește în luju.ro despre abuzurile unui procuror? Sună la Parchetul General să spună ”umflă-l pe ăla”?”, a replicat Băsescu.

Băsescu: Și când am fost președinte am fost extrem de critic față de disfuncționalitățile din justiție

La rândul ei, Mireanu a spus că se aștepta ca el să țină măcar un discurs în care să avertizeze asupra unui derapaj. 

”Luați discuțiile mele din Parlament și veți constata că am fost extrem de critic și mai vedeți de câte ori am fost admolestat public de CSM că am făcut nu știu ce justiției, când am făcut observații publice cu privire la disfuncționalitățile din justiție. Cred că am fost politicianul cu cele mai multe observații publice făcute de CSM”, a explicat Traian Băsescu.

În replică, Mireanu a susținut că ”nu a fost niciun fel de revoltă publică cum e acum sau de măsură publică. Poate că nu dumneavoastră în calitate de președinte aveați competența să coborâți la nivelul unui șef de parchet, dar nu a fost un trend în care să se inducă ideea că justiția trebuie să fie curată în toate părțile.

”Ba da, doamnă. Vă rog să luați admolestările publice pe care le-am primit de la CSM de câte ori am semnalat lucruri în neregulă. Poate că în calitate de președinte nu am dat nume de procuror sau de judecător, dar referiri la disfuncționalitățile sistemului am făcut destul de frecvent. Cum știam că de câte ori deschid gura despre justiție se înfoia CSM-ul, am fost și eu destul de selectiv. Președinte fiind, nu-mi convenea să-mi tragă câte două perechi de palme CSM-ul. Am fost mai atent cu ieșirile, dar nu am iertat lucruri importante pe care le-am observat”, a concluzionat Traian Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Justitie,   Traian Basescu,   CSM