Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Cum e posibil ca în mediul rural să stai cu secțiile de votare deschise până la ora 23.00? Ceva e dubios cu această propunere

Băsescu: Cum e posibil ca în mediul rural să stai cu secțiile de votare deschise până la ora 23.00? Ceva e dubios cu această propunere

Un articol de: - 21 Iul 2012, 20:07
Băsescu: Cum e posibil ca în mediul rural să stai cu secțiile de votare deschise până la ora 23.00? Ceva e dubios cu această propunere Politică

Traian Băsescu a discutat sâmbătă cu jurnaliștii prezenți în fața sediului său de campanie despre condițiile de desfășurare a referendumului din 29 iulie. Întrebat dacă este de acord cu instalarea de camere video în sălile de alegeri, președintele suspendat a declarat că acest sistem de supraveghere este necesar pentru prevenirea eventualelor fraude.


Categoric, da. Au fost și la alegerile prezidențiale trecute și nu văd de ce nu ar fi și acum. Iar dacă avem în vedere că în momentul de față se organizează secții de votare și prin restaurant pe litoral, și prin baruri, ceea ce întrece orice imaginație, cred că un sistem de supraveghere este necesar”, a declarat președintele.

Băsescu s-a arătat îngrijorat de propunerea USL ca secțiile de votare să fie deschise până la orele 23.00, precizând că speră ca CCR să nu aprobe această propunere.


Singura mea îngrijorare este cum este posibil ca în mediul rural să stai cu secțiile de votare deschise până la ora 23? În mediul rural, la ora 22 oamenii sunt de mult în casă, nu mai circulă nimeni pe ulițele satului, deci ceva este dubios aici cu acest 23, eu sper să vadă Curtea Constituțională o justă cumpănă în program”, a spus Băsescu.

PDL a cerut sâmbătă, prin vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate în mod ilegal, după 16 iulie, precum și urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă. Totodată, PDL a cerut ca alegătorii care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Traian Băsescu, despre organizarea referendumului
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   referendum,   sectii de votare,   USL