Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu, despre Antonescu: Luna martie îi aduce astenii. Dacă vrea, poate să plece la război, dar singur!

Băsescu, despre Antonescu: Luna martie îi aduce astenii. Dacă vrea, poate să plece la război, dar singur!

Un articol de: - 23 Mar 2011, 11:00
Băsescu, despre Antonescu: Luna martie îi aduce astenii. Dacă vrea, poate să plece la război, dar singur! Politică

În contextul deciziei României de a trimite primii militari în zona operațiunilor militare din Libia, președintele Traian Băsescu a făcut o aluzie directă la poziția PNL și a liderului Crin Antonescu pe acest subiect. Şeful statului a citat un fragment extras dintr-o scrisoare deschisă primită în 2007 de Emil Boc, afirmând apoi că luna martie îi aduce astenii de primăvară semnatarului acelui document (n.r. Crin Antonescu) şi că, dacă acesta doreşte să plece la război, o poate face, însă singur.

"Aş mai avea un comentariu. Sigur că este, poate, puţin nelalocul său un astfel de comentariu acum, aici, dar nu pot să nu îl fac pentru că aşa mi se pare corect. 26 martie 2007. Deci, cam acum patru ani, tot în luna martie şi tot cu o dată care începe cu doi. Azi e 22, atunci era 26. Se împlinesc patru ani. "Domnule preşedinte Emil Boc, - se spunea în scrisoarea deschisă - Partidul Naţional Liberal vă solicită public să vă raliaţi deciziei de retragere a trupelor româneşti din Irak, anunţată de primul-ministru al României, domnul Călin Popescu Tăriceanu". Evident, trupele nu s-au retras pentru că aveam de îndeplinit o misiune, care nu era terminată şi, cât timp eu voi fi preşedinte, România îşi va onora angajamentele până la capăt întotdeauna. Pe de altă parte, însă, este evident că luna martie şi mai ales după data de 20 îi aduce acestui lider astenii de primăvară, care atunci îl făceau pacifist şi vroia soldaţii acasă, iar acum vrea să plece la război. Dacă vrea, poate să plece la război, dar singur!”, a declarat Băsescu marţi seară.

Vezi AICI discursul integral al preşedintelui Traian Băsescu

Scrisoarea deschisă la care a făcut referire şeful statului a fost trimisă pe 26 martie 2006 de către Crin Antonescu, pe atunci vicepreşdinte al PNL, liderului PD, Emil Boc.

Vezi AICI scrisoarea trimisă de Crin Antonescu

În urmă cu câteva zile, președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că România “a ratat ocazia de a fi alături de principalii aliați Franța, SUA, Marea Britanie.” Aceste țări sunt cele care au declanșat deja o operațiune militară în Libia, pentru a-l înlătura de la putere pe Muammar Gaddafi.

Vezi AICI ce spune Ion Cristoiu despre poziţia lui Crin Antonescu

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Libia,   Crin Antonescu,   PNL,   razboi,   Muammar Gaddafi