Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, despre cazul celor doi srilankezi: La Ditrău vinovat e UDMR / Și românii primesc același tratament (VIDEO)

Traian Băsescu, despre cazul celor doi srilankezi: La Ditrău vinovat e UDMR / Și românii primesc același tratament (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 02 Feb 2020, 22:43
Traian Băsescu, despre cazul celor doi srilankezi: La Ditrău vinovat e UDMR / Și românii primesc același tratament (VIDEO) Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că de scandalul de la Ditrău este vinovat UDMR-ul, acesta fiind rezultatul politicii partidului.

”Ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei. Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanțate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreaptă sau extrema dreaptă din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR”, a precizat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că și românii primesc același tratament în acea zonă a țării.

”Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-ați văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administrație. Deci, același tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populației a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a menționat europarlamentarul.

Legat de declarația conform căreia cetățenii din Ditrău nu mănâncă pâine din mâinile unor oameni cu culoarea pielii închisă, Traian Băsescu consideră că asta ”arată cât sunt de deformați de politica UDMR-ului”.

”Dacă UDMR-ul ducea o politică înțeleaptă, nu avea nici-un efect politica Fidesz-ului sau a Jobbik-lui sau a presei finanțată de la Budapesta. UDMR-ul s-a aplecat, a devenit un vasal al extremismului maghiar”, a spus fostul președinte.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Reamintim că, prezența brutarilor din Sri Lanka a stârnit însă revolta unei părţi a comunităţii din Ditrău. Proprietara casei în care aceştia stăteau a fost ameninţată, aşa că Piumal şi Amahinda au fost mutaţi la o gazdă din Lăzarea, un sat învecinat, dar şi proprietara casei respective a păţit acelaşi lucru. Angajatorii le cauta acum o casă celor doi, chiar în Gheorghieni.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Potrivit paginii oficiale a primăriei, componenţa etnică a comunei Ditrău este: 99,79% maghiari, 0,21% români (55 sunt de naţionalitate română) şi 3 de naţionalitate germană.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Ditrau,   Sri Lanka