Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu despre dosarul lui Năstase: Nu mă faceţi să dau drumul la aceste dosare, potrivit WikiLeaks

Băsescu despre dosarul lui Năstase: Nu mă faceţi să dau drumul la aceste dosare, potrivit WikiLeaks

Un articol de: - 28 Mar 2011, 08:55
Băsescu despre dosarul lui Năstase:  Nu mă faceţi să dau drumul la aceste dosare, potrivit WikiLeaks Foto: badpolitics.ro Politică

Într-o telegramă a misiunii diplomatice a Statelor Unite în România, din 2009, clasificată Confidenţial, şi intitulată „O furtună perfectă: corupţia, statul de drept şi reforma justiţiei se află în prim-plan în România”, îi este atribuită preşedintelui Traian Băsescu o afirmaţie referitoare la dosarul lui Năstase: „Nu mă faceţi să dau drumul la aceste dosare în public- fiecare dintre plângerile penale împotriva lui Năstase sunt de la oamenii din partidul vostru, nu al meu”, anunţă Hotnews.ro.

"Pe 17 februarie, preşedintele Băsescu a convocat de urgenţă «a Justice Summit» la Palatul Cotroceni pentru a aproba un plan de acţiuni care să trateze reformele din sectorul justiţiei. Întâlnirea i-a adus împreună pe ministrul Justiţiei Predoiu, procurorul general Kovesi, şeful DNA Morar, şeful ANI Macovei, preşedintele Senatului Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, preşedintele comisiei juridice Daniel Buda, preşedintele CSM Virgil Andreieş şi vicepreşedintele CSM Bogdan Licu", se arată în telegramă.

"Ne-am întâlnit separat cu trei participanţi - Buda, Licu şi Macovei - care au fost de acord că întâlnirea convocată de Băsescu a dat un impuls necesar unui plan comun de acţiune pentru a îndeplini condiţiile UE, în ce priveşte reforma justiţiei. Licu a descris şedinţa în mod diplomat ca «relativ sincera»; Macovei a spus că dezbaterea a fost «încinsă», cu o tensiune vizibilă între Băsescu şi Geoană. Un exemplu a fost atunci când Geoană şi alţi PSD-işti s-au plâns că dosarul Nastase este politic. Băsescu ar fi replicat tăios: «Nu ma faceţi să dau drumul la aceste dosare în public - fiecare dintre plângerile penale împotriva lui Năstase sunt de la oameni din partidul vostru, nu al meu», se mai arată în respective telegram.

În urma întâlnirii, s-a hotărât aprobarea în procedura de urgenţă a unor noi coduri juridice şi trimiterea dosarului de corupţie al lui Năstase, în instanţă.

Citeşte mai multe despre:   Wikileaks,   Traian Basescu,   partid