Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu, despre Iohannis: ACL trebuia să își analizeze vulnerabilitatea înainte de a-și desemna candidatul (VIDEO)

Băsescu, despre Iohannis: ACL trebuia să își analizeze vulnerabilitatea înainte de a-și desemna candidatul (VIDEO)

Un articol de: - 28 Oct 2014, 12:09
Băsescu, despre Iohannis: ACL trebuia să își analizeze vulnerabilitatea înainte de a-și desemna candidatul (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Președintele Traian Băsescu a vorbit, marți, în emisiunea ”Adevărul Live”, difuzată de B1 TV, despre posibilitatea ca liderul PNL și candidatul la președinție al ACLKlaus Iohannis, să fie declarat incompatibil după alegerile prezidențiale.

”Am vorbit de nevoia unei decizii, compatibil sau incompatibil. În opinia mea, ideal era ca ACL să analizeze foarte atent această vulnerabilitate înainte de a-și desemna candidatul. Prima responsabilitate e a partidelor. Dacă s-a întâmplat ca partidul să nu se manifeste responsabil, cred că o soluție bună ar fi fost ca justiția să se pronunțe înainte de depunerea candidaturilor. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat era bine să se pronunțe înainte de a băga voturile în urmă”, a spus președintele.

”Vom fi într-o mare dificultate. Nu a putut fi evitată și pe bună dreptate Înalta Curte a spus, eu am termenele mele, e problema voastră. Este legat termenul de momentul în care se va propunța CCR exact pe articolul în care e incriminat Iohannis. Exact acel articol e atacat la CCR: CCR a amânat decizia pentru 4 noiembrie, după primul tur, și atunci pe bună dreptate a amânat și ÎCCJ”, a spus Băsescu.

”Sunt lucruri în care nu ne putem băga. E treaba lor, a ÎCCJ și CCR. Putem doar să constatăm că suntem într-o situație dificilă. Nu e ca la procesele penale. Legea asta vorbește exact de încetarea mandatelor. E ca un topor care taie o surcină și spune incompatibil este suspendat timp de trei ani, ce te faci?”, a explicat șeful statului.

Băsescu, despre incompatibilitatea lui Iohannis


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Klaus Iohannis,   ACL,   candidat